Osumnjičeni direktor oštetio trgovačko društvo za više od 2 milijuna eura

Varaždinske vijesti | 5.10.2023. u 10:00h | Objavljeno u Crna kronika
Protiv osumnjičenog 45-godišnjaka zbog počinjenja kaznenog djela zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju, podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu

Policijski službenici Službe kriminalističke policije Policijske uprave međimurske dovršili su kriminalističko istraživanje započeto temeljem kaznene prijave trgovačkog društva iz Preloga te zahtjeva Županijskog državnog odvjetništva u Varaždinu.

Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je 45-godišnjak s područja grada Preloga, počinio kazneno djelo zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju.

Naime, sumnja se kako je u svojstvu direktora i odgovorne osobe u trgovačkom društvu iz Preloga, u razdoblju od siječnja 2021 do svibnja 2023. godine s ciljem da sebi pribavi protupravnu imovinsku korist, sklopio nekoliko ugovora o zajmu s pripadajućim aneks ugovorima.

Temeljem tih ugovora, a prema njegovom nalogu kao direktora, izvršen je prijenos novčanih sredstava sa žiroračuna spomenutog trgovačkog društva na njegove osobne tekuće račune.

Ujedno, na isti način izvršene su mu i isplate u gotovini putem blagajne spomenutog trgovačkog društva. Na opisane načine za sebe je pribavio znatnu imovinsku korist te prouzročio znatnu štetu trgovačkom društvu iz Preloga u ukupnom iznosu nešto većem od 2.000.000 eura.

Protiv osumnjičenog 45-godišnjaka zbog počinjenja kaznenog djela zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju, podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.