Osumnjičena za utaju poreza i zlouporabu povjerenja u gospodarskom poslovanju Foto: ilustracija

Osumnjičena za utaju poreza i zlouporabu povjerenja u gospodarskom poslovanju

Varaždinske vijesti | 17.3.2022. u 15:00h | Objavljeno u Crna kronika

Postupajući po zahtjevu Općinskog državnog odvjetništva u Čakovcu, policijski službenici Policijske uprave međimurske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 46-godišnjakinjom s područja Varaždinske županije, zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela Zlouporaba povjerenja u gospodarskom poslovanju i Utaja poreza ili carine.

Naime, 46-godišnjakinja kao odgovorna osoba trgovačkog društva sa sjedištem na području Grada Preloga, u vremenskom razdoblju od prosinca 2019. godine do kolovoza 2020. godine s ciljem stjecanja protupravne imovinske koristi, s poslovnog računa trgovačkog društva preusmjeravala je novčana sredstva na svoj privatni račun, koja je potom koristila za vraćanje privatnog kreditnog zaduženja, te novac podizala na bankomatima i koristila za svoje osobne potrebe.

Na opisani način osumnjičena je ostvarila protupravnu imovinsku korist u iznosu od nekoliko milijuna kuna.  Ujedno, osumnjičena je kao odgovorna osoba u spomenutom trgovačkom društvu, tijekom inkriminiranog razdoblja s ciljem da izbjegne plaćanje poreza na dodanu vrijednost, davala nepotpune i netočne podatke poreznom tijelu, zbog čega nije obračunavala niti platila porez na dodanu vrijednost u iznosu više od milijun kuna.

Protiv osumnjičene zbog počinjenja kaznenih djela Utaja poreza ili carine i Zlouporaba povjerenja u gospodarskom poslovanju podnijeta je kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.