Ostao baz 1000 eura nakon ulaganja u kriptovalute

| 23.1.2023. u 18:45h | Objavljeno u Crna kronika

U petak, 20. siječnja policijski službenici Policijske uprave varaždinske zaprimili su kaznenu prijavu 29-godišnjaka, zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Računalne prijevare.

Kako je prijavljeno, 29-godišnjak je na jednoj internet platformi u online novčaniku za kripto valute imao novčani iznos od oko 1000 eura. 26. prosinca 2022. godine želio je prebaciti taj novac na svoj tekući račun. Budući da prilikom pokušaja prebacivanja novca javljalo pogrešku na jednoj internet aplikaciji ostavio je komentar sa opisom svog problema da bi ubrzo sa profila "help desk" primio poruku i sa njima komunicirao vezano uz problem te mu je rečeno da nakon 48 sati primiti na e-mail adresu poruku preko koje se može logirati na platformu.

Budući da nakon 48 sati nije primio ništa dana pokušao je ponovno stupiti u kontakt sa navedenim profilom međutim komunikacija nije bila moguća, a kada je nakon toga otišao na platformu kako bi ušao u svoj korisnički račun nije se više mogao prijaviti. 31.prosinca 2022. godine stupio je u kontakt sa korisničkom službom internet platforme koji su mu vratili korisnički račun, međutim ulaskom u isti utvrđeno je da mu je sa istog dana 27. prosinca 2022. godine skinut novčani iznos od oko 1000 eura.

Policijski službenici poduzimaju radnje u cilju pronalaska počinitelja ovog kaznenog djela.