Osobnim vozilom oduzeo prednost vozaču u teretnom vozilu koji je završio u bolnici

VV | 9.5.2022. u 12:38h | Objavljeno u Crna kronika

U prometnoj nesreći koja se dogodila u subotu, 7. svibnja oko 12.30 sati u  Varaždinu ozlijeđena je jedna osoba. Mladić u dobi od 22 godine upravljao je osobnim vozilom Trenkovom ulicom iz smjera Kurelčeve ulice u smjeru ulice Ognjena Price. Dolaskom do raskrižja s ulicom Ognjena Price koje je prometnim znakom označena kao cesta s prednošću prolaska, ušao je u raskrižje i oduzeo prednost teretnom vozilu kojim je tom ulicom u smjeru Špinčićeve ulice, upravljao 45-godišnjak. Tom je prilikom došlo do udara prednjeg desnog dijela osobnog vozila u prednji lijevi dio teretnog vozila, pri čemu je teretno vozilo odbačeno prema naprijed i sletjelo u zid kuće. U prometnoj je nesreći ozlijeđen vozač teretnog vozila te je prevezen u varaždinsku Opću bolnicu.

U prometnoj nesreći koja se dogodila u petak, 6. svibnja u 21 sat u  Slavenskoj ulici u Varaždinu, ozlijeđen je 63-godišnjak. On je upravljao biciklom pod utjecajem alkohola od 1.21 g/kg te je u jednom trenutku kotačima zahvatio betonski rubnik. Pritom je izgubio ravnotežu i pao na kolnik. Medicinska mu je pomoć pružena u Općoj bolnici Varaždin, a njegove će se ozljede okvalificirati naknadno.

U subotu, 7. svibnja oko 21 sat u Kamenici, u prometnoj je nesreći ozlijeđen 16-godišnjak. On je upravljao biciklom u smjeru Kameničkog Podgorja, kojom prilikom nije koristio reflektirajući prsluk, niti je imao upaljena svjetla na biciklu. U jednom je trenutku iz neutvrđenog razloga pao na kolnik. Prilikom pada je zadobio ozljede glave te je prevezen u Opću bolnicu Varaždin gdje je zadržan na liječenju.

U prometnoj nesreći koja se dogodila u subotu, 7. svibnja oko 21.20 sati u  Paki ozlijeđena je jedna osoba. Muškarac starosti 61 godinu upravljao je osobnim vozilom iz smjera Novog Marofa u smjeru Zagreba. Dolaskom do blagog zavoja nije se kretao sredinom obilježene prometne trake, već je dijelom vozila prešao na suprotnu stranu gdje je udario u prednji dio osobnog vozila kojim je iz suprotnog smjera upravljao 31-godišnji poljski državljanin. U prometnoj je nesreći ozlijeđena 22-godišnja putnica iz vozila 31-godišnjaka. Medicinska joj je pomoć pružena u Općoj bolnici Varaždin, a njezine ozljede za sad nisu okvalificirane.

U nedjelju, 8. svibnja oko 17 sati u Vuglovcu, u prometnoj je nesreći ozlijeđen 39-godišnjak. On je upravljao osobnim vozilom pod utjecajem alkohola od 1.99 g/kg iz smjera Ivanca u smjeru Lepoglave. Pri izlasku iz lijevog zavoja, zbog neprilagođene brzine kretanja osobinama i stanju ceste, vidljivosti i preglednosti, izgubio je nadzor nad upravljačem i sletio van kolnika. Pritom je prednjim dijelom vozila udario u smjerokazni stupić, a potom u cestovni jarak, pri čemu je došlo do rotacije vozila i udara u betonski most. Vozilo se uslijed udara ponovno zarotiralo i izašlo iz cestovnog jarka, udario u prometni znak te se vratilo na kolnik. Ozlijeđenom je vozaču medicinska pomoć pružena u varaždinskoj Bolnici, a njegove će se ozljede okvalificirati naknadno.