Optužnica klesaru iz Varaždinskih Toplica koji je "pokupio" novce za radove koje nikad nije napravio Foto: Ilustracija/Pexels

Optužnica klesaru iz Varaždinskih Toplica koji je "pokupio" novce za radove koje nikad nije napravio

VV | 15.4.2023. u 10:44h | Objavljeno u Crna kronika

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu je 31. ožujka, nakon provedene istrage, podiglo pred Općinskim sudom u Varaždinu optužnicu protiv hrvatskog državljanina (1969.) i trgovačkog društva zbog počinjenog produljenog kaznenog djela prijevare u gospodarskom poslovanju.

- Okrivljenog 54-godišnjaka tereti se da je od studenog 2020. do prosinca 2022. godine, u Varaždinskim Toplicama, kao direktor okrivljenog trgovačkog društva, neistinito predočio oštećenicima (ukupno 22 oštećenika) da će izvesti za njih kamenoklesarske radove i obvezao se obaviti ih u predviđenim rokovima, s unaprijed stvorenom namjerom da ne izvede nikakve radove. Oštećenici su mu povjerovali i predali mu tražene novčane iznose na ime predujma, nakon čega okrivljenik nije izveo ugovorene radove, a primljeni novac je, tereti ga se, zadržao za svoje trgovačko društvo, ukupno 23.890 eura (180.000 kuna) - objavio je DORH.

Okrivljenik se nalazi u istražnom zatvoru, a državno odvjetništvo je podnijelo prijedlog da se protiv njega produlji istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela što je vijeće Općinskog suda u Varaždinu prihvatilo i produljilo istražni zatvor.