Optuženi krivi drugog za pokušaj ubojstva tasta zbog pola milijuna kuna?

VV | 12.6.2023. u 18:00h | Objavljeno u Crna kronika

Prošle godine, točnije 10. lipnja 2022. u gluho doba noći, oko 3 sata, u Piškorovcu u mjestu stanovanja žrtve, 30-godišnji zet Roki H. je napao svog 48-godišnjeg tasta Josipa K. S drškom alata je zadao tastu nekoliko udaraca u glavu, ali je na kraju tast preživio napad, budući da je hitno odveden u bolnicu. To tvrdi Županijsko državno odvjetništvo, koje je 11. lipnja 2022. provelo prvo ispitivanje osumnjičenog zeta. Iako se tast ne sjeća događaja i ne sjeća se tko ga je napao, napadu je svjedočio devetogodišnji član obitelji žrtve, koji je u gluho doba noći ustvrdio da je napadač po visini i obliku veoma sličan optuženom.

Nepoznati čovjek?

Iako se slučaj čini prilično jednostavnim, obrana ima svoje viđenje događaja te, zamalo kobne noći jer se optuženi brani da nije kriv, a da je zapravo drugi zet kriv za napad te pokušaj ubojstva, i to dan nakon što je izašao iz zatvora. Naime, optuženi i njegova izvanbračna supruga Vanesa O., kćer žrtve, tvrde da je zapravo izvanbračni suprug njene sestre Josip O. bio taj koji je orkestrirao napad s namjerom prisvajanja novca.

Naime, jedan od svjedoka, Nikola O., koji je svjedočio na prošlotjednom ročištu, a koji živi nedaleko od mjesta događaja, tijekom te noći je bio budan jer nije mogao spavati zbog zubobolje kada je čuo nečiji uzvik.

Više pročitajte u novom broju Varaždinskih vijesti...

Označeno u