Optužena nije došla na sud zbog neudobne vožnje?! Foto: VV arhiva

Optužena nije došla na sud zbog neudobne vožnje?!

M.P./Varaždinske vijesti | 20.3.2016. u 10:31h | Objavljeno u Crna kronika

Nesvakidašnji potez povukla je optužena Ruža Šimunković (51), tzv. “supruga iz pakla”, uoči zakazane rasprave protekle srijede na varaždinskome Županijskom sudu.

Kućanici iz međimurskog Zasadbrega, već otprije poznatoj široj javnosti radi poticanja poznanika na ubojstvo supruga Ante Marjanovića, zbog čega služi trogodišnju zatvorsku kaznu u požeškoj kaznionici, sada se sudi i u povodu optužbe za pokušaj ubojstva.

Državno odvjetništvo tereti ju da je u listopadu 2012. godine, putujući u Španjolsku, Tihomila Buterinu iz Oroslavja omamljivala sredstvima za smirenje i antidepresivima nastojeći mu uzeti oko 12.000 eura koje je imao sa sobom. Kada je konačno zaspao u Mercedesu, na raskrižju za mjesto Trnjava u Sloveniji pokušala ga je zadaviti konopcem. Srećom, Buterin se probudio i iz ruku joj uspio istrgnuti konopac, no Ruža ga je zatim kamenom udarila po glavi zaprijetivši mu ubojstvom. Ipak, Buterin je uspio pobjeći te zaustavio vozača autobusa, koji pak je alarmirao policiju.

O detaljima potrage za Ružom, koju je slovenska policija odmah inicirala, svjedočio je u srijedu policajac Nino Popadić. Saslušan je u odsustvu optužene, koja je tvrdila da nije mogla ni sjediti ni hodati pa shodno tome ni nazočiti raspravi. O detaljima njene navodne nemoćnosti svjedočio je pravosudni policajac čiji je zadatak bio prepratiti Ružu iz zatvorske bolnice u Zagrebu na raspravu u Varaždin.

Normalno se kretala i samostalno hodala, a i liječnica s odjela kazala je da je optužena sposobna za raspravu. Nije se žalila na zdravstvene tegobe, no kad smo stigli u dvorište zatvora u Varaždinu, zatekli smo ju u polusjedećem položaju, skvrčenu na podu. Kazala je da se ne osjeća dobro pa smo pozvali medicinskog tehničara. Ocijenio je da joj je tlak dobar i procijenio je da joj nije ništa. No optužena je ustrajala na tome da nije sposobna doći pred sud i da se ne osjeća dobro te smo ju odnijeli u zatvor u Varaždin i polegli je na krevet – svjedočio je pravosudni policajac.

Nakon toga Ružu su obišli njen branitelj i psihijatrijski vještak dr. Nenad Horvat. Horvat je sudu kazao da je optuženu našao u stanju koje je izgledalo poprilično dramatično.

Više pročitajte u tiskanom izdanju Varaždinskih vijesti...