Optužen 38-godišnjak koji je u Hrženici htio pregaziti policajca

M.P./Varaždinske vijesti | 2.9.2017. u 18:04h | Objavljeno u Crna kronika

Općinsko državno odvjetništvo podiglo je optužnicu protiv 38-godišnjaka zbog neovlaštene uporabe tuđe pokretne stvari te napada na službenu osobu.

Muškarca se tereti da je 27. srpnja ove godine na parkiralištu u Varaždinu, bez znanja i pristanka vlasnika, originalnim ključem koji je bio u kontakt bravi, upalio parkirano kombi vozilo i njime se odvezao. Idućeg dana oko 00.55 sati u Hrženici, kada ga je tijekom vožnje s tim kombi vozilom zaustavio policijski službenik, iznenada je krenuo vozilom unatrag i vratima vozila udario u policijskog službenika te ga oborio na tlo i ozlijedio ga.

- U nastavku vožnje je stražnjim dijelom vozila udario u zaštitnu betonsku ogradu, a potom je nastavio vožnju prema naprijed i usmjerio vozilo na policijskog službenika koji je u posljednji tren uspio izbjeći udar vozila bacivši se u stranu - izvijestilo je Odvjetništvo.

Vijeće Općinskog suda u Varaždinu prihvatilo je prijedlog državnog odvjetnika i produljilo istražni zatvor 38-godišnjaku zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela.