Oprezno: Policija i ovaj vikend na cijelom području županije pojačano nadzire promet

Varaždinske vijesti | 3.12.2021. u 19:15h | Objavljeno u Crna kronika

Policijski službenici Policijske uprave varaždinske i ovog će vikenda, na svim dionicama cesta na području Varaždinske županije pojačano nadzirati promet svih sudionika u prometu.

Tom će prilikom provoditi mjere i radnje na sprječavanju prekršaja iz tzv. skupine „četiri glavne ubojice u prometu“ i zaštite najugroženijih skupina sudionika u prometu.

Tijekom vikenda policijski službenici će na području Postaje prometne policije Varaždin ciljano pojačano nadzirati promet i kontrolirati vozače na prisutnost alkohola i/ili droga.

- Skrećemo pozornost građanima da prilikom sudjelovanja u prometu poštuju prometne propise, a posebno one koji se odnose na poštivanje dopuštenih brzina kretanja vozila, vožnje pod utjecajem alkohola i droga, nepropisno korištenje mobitela za vrijeme vožnje, nekorištenje sigurnosnih pojasa i druge. Također molimo sve sudionike u prometu za strpljenje i usredotočenost na promet te da poštivanjem prometnih propisa svi zajedno doprinesemo višoj razini sigurnosti u našoj Županiji - naglašavaju iz PU varaždinske.

Također, sukladno aktivnostima organizacije ROADPOL, na području Policijske uprave varaždinske, policijski službenici će od 6. do 12. prosinca provoditi pojačani nadzor prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i/ili droga.

U subotu 11. prosinca od 18 sati do nedjelje 12. prosinca do 2 sata provoditi će se ciljana akcija nadzora vozača pod utjecajem alkohola i/ili droga.

 

Označeno u