Opasan vikend u Podvorcu, u nesrećama ozlijeđene dvije osobe Foto: ilustracija

Opasan vikend u Podvorcu, u nesrećama ozlijeđene dvije osobe

Varaždinske vijesti | 6.6.2022. u 12:56h | Objavljeno u Crna kronika

Proteklog su se vikenda u Podvorcu dogodile dvije prometne nesreće..

U petak, 3. lipnja oko 22 sati u Podvorcu, u prometnoj je nesreći ozlijeđena jedna osoba.

Muškarac starosti 51 godinu upravljao je osobnim vozilom te se uključivao u promet državne ceste D-3 vožnjom unazad iz dvorišta, a da se prethodno nije uvjerio da to može učiniti na siguran način. Zbog toga je u prednji lijevi dio njegovog vozila udarilo osobno vozilo kojim je iz smjera Zagreba u smjeru Varaždina, pod utjecajem alkohola od 1.11 g/kg, upravljao 79-godišnjak.

Oba su vozila uslijed sudara odbačena van kolnika u cestovni jarak. U prometnoj je nesreći ozlijeđen 79-godišnji vozač te mu je medicinska pomoć pružena u Općoj bolnici Varaždin. Njegove će se ozljede okvalificirati naknadno.

U prometnoj nesreći koja se dogodila u nedjelju, 5. lipnja u 10 sati u Podvorcu, ozlijeđena je jedna osoba.

Muškarac starosti 67 godina upravljao je osobnim vozilom iz smjera Varaždina u smjeru Mirkovca. U jednom je trenutku započeo skretanje u lijevo u dvorište, a da se nije uvjerio da to može učiniti na siguran način. Pritom je oduzeo prednost prolaska motociklu kojim je iz suprotnog smjera, prije stjecanja prava na upravljanje vozilima A kategorije, upravljao 29-godišnjak.

On je u kočenju izgubio nadzor nad upravljačem i u zanošenju, prednjim dijelom motocikla udario u stražnji desni bočni dio osobnog vozila. Vozač motocikla je uslijed udara pao i sletio u desni cestovni jarak. Pritom je ozlijeđen te je prevezen u varaždinsku Opću bolnicu, a njegove ozljede za sad nisu okvalificirane.

Označeno u