Opasan vikend na cestama: Ozlijeđeno šest osoba, među njima i tri motociklista Foto: VV arhiva / ilustracija

Opasan vikend na cestama: Ozlijeđeno šest osoba, među njima i tri motociklista

Varaždinske vijesti | 4.7.2022. u 16:33h | Objavljeno u Crna kronika

Tijekom proteklog vikenda na prometnicama Varaždinske županije dogodilo se ukupno 14 prometnih nesreća, dok je u njih šest bilo i ozlijeđenih osoba.

U petak, 1. srpnja oko 16 sati na križanju državnih cesta D-24 i D-22 u Možđencu, u prometnoj su nesreći ozlijeđene dvije osobe. Kamionom je iz smjera Možđenca u smjeru Varaždinskih Toplica upravljao 49-godišnjak. Na križanju nije propustio sva vozila koja su se kretala cestom s prednošću prolaska, već je oduzeo prednost kamionu sa prikolicom a kojim je upravljao 39-godišnjak. Uslijed udara jedno vozilo je izletjelo van kolnika na livadu, dok se drugo vozilo prevrnulo na kolniku. Oba vozača su zadobili ozljede, te im je medicinska pomoć pružena u Općoj bolnici Varaždin, a ozljede će im se okvalificirati naknadno.

U subotu, 2. srpnja oko 00.40 sati u Ulici Vladimira Nazora u Petrijancu, u prometnoj je nesreći ozlijeđena 15-godišnjakinja. Osobnim vozilom se sa parkirališta jednog ugostiteljskog objekta 44-godišnja žena uključivala u promet na kolnik. Nije propustila autobus kojim je upravljao iz smjera Dubrave Križovljanske u smjeru Varaždina muškarac starosti 46 godina, te je došlo do udara osobnog vozila u autobus. Ozlijeđenoj putnici je medicinska pomoć pružena u varaždinskoj Općoj bolnici. Ozljede joj za sada nisu okvalificirane.

U subotu, 2. srpnja oko 15.45 sati u Ulici Banjšćina u Varaždin Bregu, u prometnoj je nesreći ozlijeđen 66-godišnjak. On je upravljao motociklom iz smjera Gornjeg Kneginca u smjeru Varaždinskih Toplica. Brzinu motocikla nije prilagodio stanju i uvjetima na kolniku, te je na nizbrdici naišao na ulegnuće na kolniku i izgubio je nadzor nad upravljačem i pao na kolnik. Uslijed pada je zadobio ozljede. Medicinska pomoć pružena mu je u Općoj bolnici Varaždin, a ozljede će mu se okvalificirati naknadno.

U subotu, 2. srpnja oko 16.30 sati u Lepoglavi, u prometnoj je nesreći ozlijeđen 18-godišnjak. On je upravljao neregistriranim i neosiguranim motociklom i prije stjecanja prava na upravljanje, te bez zaštitne kacige. Uslijed kretanja motociklom na jednom kotaču, izgubio je nadzor nad motociklom i pao na kolnik. Zadobio je ozljede a medicinska pomoć pružena mu je u Općoj bolnici Varaždin. Ozljede će mu se okvalificirati naknadno.

U nedjelju, 3. srpnja oko 1.15 sati u Varaždinskoj ulici u Donjem Vratnu, u prometnoj je nesreći ozlijeđen 46-godišnjak. On je započeo upravljati motociklom Varaždinskom ulicom u smjeru ulice Ljudevita Gaja. Za vrijeme upravljanja nije koristio zaštitnu kacigu za glavu i upravljao je pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 1.06 g/kg. Motociklom je naglo povećao brzinu kretanja, nakon čega je došlo do proklizavanja kotača i izgubio je nadzor nad upravljačem. Uslijed gubitka nadzora pao je na kolnik i zadobio ozljede. Medicinska pomoć pružena mu je u Općoj bolnici Varaždin, a ozljede će mu se okvalificirati naknadno.  

Označeno u