Oglasili da žena traži partnera, javio se 80-godišnjak pa ga opelješili Foto: Pexels/ilustracija

Oglasili da žena traži partnera, javio se 80-godišnjak pa ga opelješili

Varaždinske vijesti | 30.4.2024. u 17:40h | Objavljeno u Crna kronika

Općinsko državno odvjetništvo u Koprivnici je 22. travnja, nakon provedene istrage, podiglo pred Općinskim sudom u Koprivnici optužnicu protiv troje hrvatskih državljana (1992., 1990. i 1984. godište) zbog počinjenog kaznenog djela prijevare.

Okrivljenike se optužnicom tereti da su u svibnju 2022. godine u oglasniku objavili oglas da ženska osoba traži partnera za vezu pa se na oglas javio 80-godišnjak i mobitelom stupio u kontakt s okrivljenom 32-godišnjakinjom koja se lažno predstavila i zatražila da joj za prijevoz do njegovog prebivališta uplati iznos od tisuću kuna, što je on i učinio.

- Tereti ju se da ga je potom u više navrata tražila da joj uplati novac za razne potrebe pri čemu mu je neistinito obećavala zajednički život, iako to nije namjeravala učiniti. Oštećeni 80-godišnjak joj je povjerovao i uplatio ukupni iznos veći od 8.700 eura koji su okrivljenici, tereti ih se, zadržali za sebe i međusobno podijelili, a okrivljena 32-godišnjakinja se prestala javljati oštećeniku - priopćili su iz Općinskog državnog odvjetništva.

Označeno u