Ocu i sinu novčana kazna zbog obiteljskog nasilja: sve je počelo s čuftama za ručak!

VV | 24.1.2019. u 19:49h | Objavljeno u Crna kronika

-Kakvo je to smeće, zapitao je 36-godišnji N.P. iz Varaždina, vidjevši u loncu ćufte za ručak, i tako potaknuo sukob s ocem V.P., radi kojeg su obojica završila na sudu, koji ih je kaznio s po 600 kuna zbog nasilja u obitelji.

Naglašavajući da on i supruga žive u istom domaćinstvu sa sinom N.P., kojeg gotovo šest godina uzdržavaju jer ne radi, a uzdržavaju i njegovo dijete koje je također kod njih, otac V.P. u svojoj je obrani naveo da je sin, nakon sporne izjave, uzeo lonac, otišao na balkon i s drugog kata zgrade bacio sadržaj lonca.

-Da li si ti normalan, kaj to radiš, zapitao je otac sina kada se vratio u kuhinju.

Sin je nešto odgovorio, no otac se više nije sjetio što.

-Nakon toga lijevom rukom sam ga uhvatio za lice i zatim ga spustio na pod, nisam ga bacio. No, tom prilikom su mi pale naočale za čitanje pa sam ga pustio. Htio sam podići naočale, no sin se digao prije i nogom ih zgazio. Nakon toga krenuo je prema sobi i samo ga s vrhovima prstiju okrznuo po glavi, da mu dam do znanja da se tako ne može ponašati, rekao je otac, dodajući da sin nešto vikao dok je odlazio u sobu.

Upitan od suca kako je sin zadobio prijelom zuba, rekao je da ne zna, jer ne može shvatiti da bi se to dogodilo zbog toga što ga je uhvatio u predjelu brade i usta.

-Nakon ovog događaja i dalje živimo zajedno, nemamo nekih većih problema obiteljskih, u biti nikakvih, rekao je otac, dodavši da je sin počeo i raditi.

Sin je u obrani rekao da ga je otac, nakon što je bacio lonac, uhvatio za vrat i udario, pri čemu su mu ispale naočale, koje je on zgazio, ali ne zna namjerno ili slučajno. Isto tako nije mogao sa sigurnošću reći je li ocu rekao „crkni“, ako je, bilo je to u afektu.

-Žao mi je što se sve to dogodilo, naglasio je sin, dodajući da žive u dobrim odnosima te da je ovaj događaj bio izuzetak.

Označeno u