Objavljena presuda Županijskog suda Varaždin u slučaju ubojstva Jasmine Dominić Foto: Krešimir Đurić

Objavljena presuda Županijskog suda Varaždin u slučaju ubojstva Jasmine Dominić

VV/MN | 3.9.2020. u 15:21h | Objavljeno u Crna kronika

- Zbog velikog interesa javnosti objavljujemo nepravomoćnu presudu s obrazloženjem u anonimiziranom obliku u predmetu protiv optužene S.S., zbog kaznenog djela ubojstva iz čl. 90. KZ/97 - objavljeno je na stranicama Županijskog suda u Varaždinu jučer uz priloženi dokument u kojem se nalazi 54 stranice duga presuda u slučaju ubojstva Jasmine Dominić koju je prema zaključku suda u Varaždinu usmrtila njena sestra Smiljana Srnec.

Podsjetimo, krajem lipnja završio je kazneni postupak protiv Smiljane Srnec koja je nepravomoćno okrivljena da je 2000. godine usmrtila svoju sestru te sakrila njeno tijelo u škrinju koje otkriveno tek nakon 19 godina, početkom 2019. godine u obiteljskoj kući u Palovcu.

Predsjedavajući sudac, Tomislav Brđenović, je tada u odluci suda obrazložio da je optužba dokazala da je jedino Smiljana Srnec imala i motiv i priliku da ubije svoju sestru, da fizički dokazi pronađeni u škrinji upućuju samo na Smiljanu Srnec te da svi ostali indicijski dokazi kao i iskazi svjedoka također upućuju da je imala loše odnose sa sestrom, često na rubu fizičkog obračuna te je već prethodno odslužila uvjetnu kaznu izdavanja lažnog iskaza.

Sud u Varaždinu je odbacio gotovo sve tvrdnje obrane od navodnih implikacija da se petljalo s fizičkim dokazima, nedorečenu optužbu da je za ubojstvo kriv netko drugi iz obitelji, s posebnim naglaskom na sada preminulog oca te da su iskazi svjedoka koji su tvrdili da su zadnji puta vidjeli Jasminu tijekom ljeta 2000. godine neutemeljeni te tvrdnje da je nestala Jasmina bila u kontaktu s poznanicima još 2003. godine.

Detalje presude pročitajte u nastavku.

K-20-2019 presuda Smiljani Srnec by Martin Novosel on Scribd

Preuzimanje priloga: