Novi slučaj internetske prevare: Prodavao nogometnu opremu, a ostao bez 900 kuna Foto: ilustracija

Novi slučaj internetske prevare: Prodavao nogometnu opremu, a ostao bez 900 kuna

Varaždinske vijesti | 17.6.2022. u 19:19h | Objavljeno u Crna kronika

Policijski službenici Policijske postaje Varaždin zaprimili su prijavu 30-godišnjaka da ga je prevarila nepoznata osoba.

- On je, prema prijavi, dana 9. lipnja ove godine putem jednog internetskog oglasnika oglasio prodaju nogometne opreme. Na oglas mu se porukom javila nepoznata osoba kao zainteresirana za kupnju opreme te ga zatražila podatke s bankovne kartice kako bi mu mogla uplatiti novac, a koje je podatke trebalo upisati u poveznicu. Nakon što je upisao tražene podatke na poveznicu, s bankovnog mu je računa skinut iznos od oko 900 kuna, dok mu se navodni kupac više ne javlja - priopćili su iz PU varaždinske, dodajući kako policijski službenici nastavljaju rad na otkrivanju počinitelja ovog kaznenog djela.

- Ovom prilikom ponovno apeliramo na građane da budu oprezni prilikom plaćanja na internetu, kod naivnih poziva za lakom zaradom i slično! Na internetu ili društvenim mrežama nemojte davati svoje podatke i podatke svojih kartica tekućih računa. Zaštitite svoje podatke i podatke svojih kartica. Prijevarne taktike kibernetičkih kriminalaca sve su inovativnije. Online prevaranti današnjice učinit će sve što je potrebno da dobiju što žele - vaš novac i/ili bankovne podatke - napominju iz policije.

- Pazite na svoje podatke! Kad prodajete, nigdje ne upisujte CVC/CVV broj sa poleđine svoje debitne ili kreditne kartice. Za uplatu na tekući račun je dovoljno upisati samo IBAN - ponovno su podsjetili iz policije.