Nove činjenice vezane uz nestanak oružja iz policije: vozilo šverceru oružja prodala osoba bliska – Petrekoviću!? Foto: Ilustracija/Arhiva VV

Nove činjenice vezane uz nestanak oružja iz policije: vozilo šverceru oružja prodala osoba bliska – Petrekoviću!?

| 3.1.2022. u 15:00h | Objavljeno u Crna kronika
Ljekarne VŽŽ

Prije šest godina, drugog dana siječnja 2015., policija je u Varaždinu zaustavila vozilo u kojem se švercalo oružje. S tim se nekoliko dana kasnije i pohvalila, naglašavajući da je to najveća količina zaplijenjenog oružja na području PU varaždinske. Ali bolje da i nije se pohvalila. Barem ne javno. 

Naime, zahvaljujući pitaju tadašnjeg županijskog vijećnika Anđelka Stričaka, kasnije se doznalo da je zaplijenjeno oružja dio od 153 komada oružja koje je nestalo iz policijskog skladišta. Kako i kada, ni do danas nije poznato.
Nema osuđenih, nema ni optuženih, čak nema ni osumnjičenih, odnosno prijavljenih za nestanak oružja koje je trebalo biti kod policije. Štoviše, USKOK nikada nije dao suvislo objašnjenje zašto se ne želi uključiti u ovaj slučaj, iako je nestanak oružja iz policije i njegov pronalazak kod švercera nesumnjivo u njihovom djelokrugu.

No, nije da se baš ništa nije napravilo. Na zatvorske su kazne osuđeni su Dražen Cmrečak i Davor Papeca, dvojica prijevoznika oružja, koje su pripadnici Interventne jedinice policije PU varaždinske zaustavili u Renault Laguni kod bivšeg ugostiteljskog objekta Beli konj i tako je zapravo sve krenulo.

A zaustavljanje od strane policije nije bilo slučajno. Naime, kako su interventni policajci pojasnili tijekom suđenja, vozilo su primijetili i zaustavili jer su da koristile osobe “poznate kao višestruki počinitelji kaznenih djela”!
Takvo objašnjenje izazivalo je pozornost jer ni Cmrečak ni Papec ili nisu osuđivani ili barem ne za teška kaznena djela, i to višekratno. Čije je onda bilo vozilo?...

Više pročitajte u novom broju Varaždinskih vijesti...

Označeno u