Nije smio upravljati vozilom, a ulovljen je u pijanoj vožnji u Strmcu Podravskom Foto: Ilustracija

Nije smio upravljati vozilom, a ulovljen je u pijanoj vožnji u Strmcu Podravskom

VV | 22.2.2022. u 10:51h | Objavljeno u Crna kronika

U ponedjeljak, 21. veljače u 11.50 sati u Strmcu Podravskom, policijski službenici Interventne jedinice policije Policijske uprave varaždinske zaustavili su osobno vozilo kojim je pod utjecajem alkohola od 1.10 g/kg upravljao 32-godišnjak.

Kako je utvrđeno, navedeni je upravljao vozilom prije stjecanja prava na upravljanje tj. bez položenog vozačkog ispita te za vrijeme kad mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilima B kategorije i mjera zabrane polaganja vozačkog ispita zbog prethodno akumuliranih negativnih prekršajnih bodova. Zbog navedenog te kako se radi o višestrukom recidivistu u činjenju istovrsnih prekršaja, uhićen je i priveden u prostorije policije gdje je zadržan do otrježnjenja.

Isti će tijekom današnjeg dana biti priveden na prekršajni odjel Općinskog suda u Varaždinu, a za počinjene prekršaje mu prijeti izricanje novčane kazne u iznosu do 75 000 kuna, kazna zatvora u trajanju do 120 dana, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju do 24 mjeseca. Od okrivljenog je privremeno oduzeto motorno vozilo kojim je počinio prekršaje s prijedlogom trajnog oduzimanja.