Nije poštivao prednost prolaska te izazvao prometnu nesreću u kojoj je ozlijeđena beba i dvoje odraslih

Varaždinske vijesti | 8.8.2019. u 18:42h | Objavljeno u Crna kronika

U prometnoj nesreći koja se dogodila danas oko 9.13 sati na raskrižju Koprivničke i Međimurske ulice u Varaždinu dogodila se prometna nesreća s ozlijeđenim osobama.

Mladić starosti 19 godina upravljao je Koprivničkom ulicom iz smjera Ludbrega u smjeru Optujske ulice. Dolaskom do semaforiziranog raskrižja s Međimurskom ulicom, na kojem u tom trenutku semafor nije radio zbog kvara, nije propustio osobno vozilo kojim je Međimurskom ulicom iz smjera Čakovca u smjeru
centra grada upravljala 36-godišnjakinja. Uslijed udara došlo je do prevrtanja vozila.

Ozljede je zadobila vozačica, 70-godišnja suputnica i sedmomjesečno dijete. Sve ozlijeđene osobe prevezene su u varaždinsku Opću bolnicu gdje im je pružena medicinska pomoć. Ozljede im za sada nisu okvalificirane. U trenutku prometne nesreće uklanjao se kvar na semaforu, a zbog čega se
na mjestu događaja od 7.30 sati nalazio i policijski službenik koji je u vrijeme jačeg intenziteta prometa na raskrižju provodio tjelesno upravljanje prometom.

U vrijeme same prometne nesreće policijski službenik nije upravljao prometom na raskrižju, već je prednost prolaska bila uređena postavljenom prometnom signalizacijom.

- Ovim putem apeliramo na sve sudionike u prometu da su na semaforiziranim raskrižjima u trenutku kada je upaljeno žuto treptajuće svjetlo, ili kada je semafor isključen, dužni poštivati prednost prolaska sukladno postavljenim prometnim znakovima - stoji u izvanrednom priopćenju PU Varaždinske.

Označeno u