Nestali Dejan Petreković je - ubijen!?

vv | 19.11.2020. u 08:08h | Objavljeno u Crna kronika

Konačno je razriješen misteriozni slučaj nestalog Dejana Petrekovića (1974.), čiji je nestanak prijavljen 2018. godine PU varaždinskoj!

- Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je njegov nestanak posljedica kaznenog djela, izvijesti su iz PU varaždinske.

Rezultate kriminalističkog istraživanja oko nestanka spomenute osobe danas će prezentirati načelnik Policijske uprave varaždinske Predrag Benčić,  v.d. voditelja Službe općeg kriminaliteta u Ravnateljstvu policije Ivica Kropek te voditeljica Službe kriminalističke policije Policijske uprave varaždinske Sandra Karabegović.

Budući da je nestanak Petrekovića posljedica kaznenog djela, to upućuje na zaključak da je ubijen, što se počelo nagađati u javnosti i prije, posebno nakon nedavnog istraživanja šumovitog područja iznad Leštakovca. Je li na tom području nađen i dokaz za ubojstvo, odnosno leš, kako se nagađalo, trebalo bi biti poznato nakon podnevne konferencije u PU varaždinskoj, kada bi se trebalo znati i tko je počinitelj te kakav je bio njegov motiv oko kojeg su se dosada u javnosti čule dvije teorije: jedna da je Petrekovićev nestanak vezan uz šverc oružja ukradenog iz policijskog skladišta, a po drugoj teoriji da je posljedica sukoba u narko miljeu.