Nepoznati počinitelj provalio u osnovnu školu u Donjoj Voći i otuđio prijenosna računala

MGA/VV | 28.4.2020. u 11:51h | Objavljeno u Crna kronika

Policijski službenici Policijske postaje Ivanec zaprimili su kaznenu prijavu odgovorne osobe jedne osnovne škole u Donjoj Voći, kojom prijavljuje da je od 23. do 24. travnja nepoznati počinitelj provalio u prostorije škole iz koje je otuđio nekoliko prijenosnih računala, te jedan uređaj za prijenos podataka i nekoliko boca pića. Visina materijalne štete utvrdit će se naknadno. Policijski službenici poduzimaju mjere i radnje u cilju pronalaska počinitelja ovog kaznenog djela.

Policijski službenici Policijske postaje Ivanec dovršili su i kriminalističko istraživanje nad 15-godišnjakom. Sumnja se da je 26. travnja kao štićenik jednog Odgojnog doma u Ivancu fizički napao i nanio ozljede 27-godišnjem odgajatelju doma. Medicinska pomoć je ozlijeđenom pružena u varaždinskoj Općoj bolnici, a ozljede su mu okvalificirane kao lakše tjelesne ozljede. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski službenici su protiv osumnjičenog podnijeli kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu za kazneno djelo Prisila prema osobi koja obavlja poslove od javnog interesa ili u javnoj službi.

Jučer je oko 9.50 sati u Kranjčevićevoj ulici u Varaždinu, u stanu pronađeno mrtvo tijelo 24-godišnjeg mladića. Na mjestu pronalaska policijski službenici obavili su očevid. Tijelo je prevezeno na odjel Patologije varaždinske Opće bolnice. Policijski službenici nastavljaju rad na utvrđivanju svih okolnosti samog događaja.