Nepažnja i neprilagođena brzina krivci za većinu nesreća proteklog vikenda

VV | 18.6.2018. u 20:46h | Objavljeno u Crna kronika

Ovog se vikenda dogodilo pet nesreća sa petero ozlijeđenih osoboa, među kojima je i 9-godišnjak. 

U petak, 15. lipnja oko 14.15 sati u Merlićevoj ulici u Varaždinu, u prometnoj je nesreći lakše ozlijeđena jedna osoba. Muškarac starosti 48 godina upravljao je osobnim vozilom iz smjera Međimurske ulice u smjeru Supilove ulice. Zbog ne držanja potrebitog razmaka između vozila prilikom vožnje u slijedu prednjim je djelom vozila udario u zadnji dio osobnog vozila kojim je ispred u istom smjeru upravljala 37- godišnjakinja. Od jačine udara vozilo je odbačeno prema naprijed gdje je prednjim djelom udarilo u zadnji dio osobnog vozila kojim je ispred u istom smjeru upravljao 63-godišnjak. Ozljede je zadobila 37-godišnjakinja, te joj je medicinska pomoć pružena u varaždinskoj Općoj bolnici. Ozljede su joj okvalificirane kao lakše tjelesne ozljede.

U petak, 15. lipnja oko 16.55 sati u Podevčevu, dogodila se prometna nesreća u kojoj je ozlijeđeno dijete starosti 9 godina. On je upravljao biciklom prilaznom cestom područne škole Podevčevo i uključivao se u promet na županijsku cestu, a da nije propustio sva vozila koja su se kretala kolnikom na koji se uključivao, te je tom prilikom prednjim djelom bicikla udario u desnu bočnu stranu osobnog vozila sa kojim je iz smjera Beletinca u smjeru Remetinca upravljao 27-godišnjak. Uslijed udara je dječak pao na kolnik i zadobio ozljede, te mu je medicinska pomoć pružena u varaždinskoj Općoj bolnici. Ozljede mu za sada nisu okvalificirane.

U subotu, 16. lipnja oko 10.10 sati u ulici Ratimira Hercega u Varaždinu, dogodila se prometna nesreća u kojoj je ozlijeđena jedna osoba. Biciklom je nepropisno pješačko biciklističkom stazom upravljala žena starosti 82 godine. Upravljala je iz smjera ulice Braće Radić u smjeru Hallerove ulice. Dolaskom do raskrižja sa Vodovodnom ulicom prilikom uključivanja u promet sa biciklističko pješačke staze nije propustila osobno vozilo kojim je Vodovodnom ulicom upravljao 36-godišnjak, a koji nije prilagodio brzinu kretanja dolaskom pred raskrižje tako da vozilo može pravovremeno zaustaviti pred svakom zaprekom koju u konkretnim uvjetima može predvidjeti. Tom prilikom je došlo do udara prednjeg djela vozila u bočni dio bicikla. Uslijed udara biciklistica je pala na kolnik i zadobila ozljede. Medicinska pomoć joj je pružena u varaždinskoj Općoj bolnici. Ozljede joj za sada nisu okvalificirane.

U subotu, 16. lipnja oko 19 sati u Cerju Nebojse, dogodila se prometna nesreća u kojoj je ozlijeđena jedna osoba. Žena starosti 30 godina upravljala je motociklom iz smjera Ivanca u smjeru Varaždina. Dolaskom u lijevi zavoj zbog neprilagođene brzine kretanja izgubila je nadzor nad motociklom i sletjela je van kolnika i zadobila ozljede. Medicinska pomoć joj je pružena u varaždinskoj Općoj bolnici. Ozljede joj za sada nisu okvalificirane.

Jučer, 17. lipnja oko 23.35 sati u Rinkovcu, dogodila se prometna nesreća sa ozlijeđenom osobom. Muškarac starosti 34 godine upravljao je osobnim vozilom za vrijeme izrečene zaštitne mjere zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije i pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 2.17 g/kg. Upravljao je iz smjera Viletinca u smjeru državne ceste D-74. Dolaskom u mjesto Rinkovec na nizbrdicu i ulaskom u desni oštri zavoj zbog neprilagođene brzine kretanja u zanošenju je izletio vozilom van kolnika i udario u betonsko postrojenje za električnu energiju. On je u prometnoj nesreći zadobio ozljede, te mu je medicinska pomoć pružena u varaždinskoj Općoj bolnici, a ozljede mu za sada nisu okvalificirane.