Nastradali biciklisti u Doljanu i Varaždinu, u Svibovcu Topličkom auto završio u potoku

VV | 23.5.2022. u 15:33h | Objavljeno u Crna kronika

U petak, 20. svibnja oko 8.30 sati u Varaždinu, u prometnoj je nesreći ozlijeđen 74-godišnjak. Osobnim vozilom odvojkom ulice Gustava Krkleca se uključivala u promet žena starosti 80 godina i nije propustila bicikl, kojim je pješačkom biciklističkom trakom upravljao 74-godišnjak, a koji je nepropisno prelazio obilježeni pješački prijelaz, te je došlo do udara bicikla u automobil. Biciklist je pao na kolnik i zadobio ozljede. Ozlijeđenom je biciklistu medicinska pomoć pružena u Općoj bolnici Varaždin, a njegove će se ozljede okvalificirati naknadno.  

U petak, 20. svibnja oko 8.00 sati u Doljanu, u prometnoj je nesreći ozlijeđena 63-godišnjakinja. Osobnim vozilom se nepropisno u nazad na kolnik uključivao 50-godišnji muškarac, te je zadnjim djelom vozila udario u 63-godišnju biciklisticu, koja je pala na kolnik i zadobila ozljede. Medicinska pomoć pružena joj je u Općoj bolnici Varaždin, a ozljede će joj se okvalificirati naknadno.  

U prometnoj nesreći koja se dogodila u petak, 20. svibnja oko 17.30 sati u Ivanečkom Naselju, ozlijeđena je jedna osoba. Automobilom je iz smjera Salinova u smjeru Ivanečkog Naselja upravljala 29-godišnjakinja. Dolaskom do raskrižja, vozilom se nije zaustavila na znak obaveznog zaustavljanja, već je ušla u raskrižje i oduzela prednost osobnom vozilu kojim je iz smjera Ivanca u smjeru Varaždina upravljao 49-godišnji muškarac. Uslijed udara vozač je zadobio ozljede, te mu je medicinska pomoć pružena u varaždinskoj Općoj bolnici. Njegove ozljede za sad nisu okvalificirane.

U prometnoj nesreći koja se dogodila u subotu, 21. svibnja oko 12 sati u Svibovcu Topličkom, ozlijeđena je jedna osoba. Osobnim vozilom je pod utjecajem alkohola od 1.65 g/kg i prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilima B kategorije, jer mu je vozačka dozvola ukinuta zbog sakupljenih negativnih bodova upravljao 24-godišnjak. Upravljao je iz smjera Ludbrega u smjeru Varaždinskih toplica. Zbog neprilagođene brzine kretanja izgubio je nadzor nad vozilom u izletio van kolnika u potok. Ozlijeđenom je medicinska pomoć pružena u varaždinskoj općoj bolnici, a ozljede njegove ozljede za sada nisu okvalificirane.

U prometnoj nesreći koja se dogodila u nedjelju, 22. svibnja oko 00.00 sati u Zbelavi, ozlijeđena je jedna osoba. Osobnim vozilom je pod utjecajem alkohola od 1.22 g/kg upravljao 35-godišnjak. Uključivao se na kolnik Varaždinske ulice, a da nije propustio sva vozila koja se kreću cestom na koju se uključuje, te je došlo do udara prednjeg djela vozila kojim je iz smjera Gornjeg Kneginca upravljao 20-godišnjak. Vozilo je uslijed udara odbačeno u dvorišnu ogradu. Ozljede je zadobio 20-godišnji vozač te mu je medicinska pomoć pružena u varaždinskoj Općoj bolnici. Njegove ozljede za sad nisu okvalificirane.