Nasilna krađa ruksaka: Udarili 56-godišnjaka drvenom letvom i bacili ga u Dravu

VV | 31.8.2021. u 08:21h | Objavljeno u Crna kronika

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu je 29. kolovoza provelo prvo ispitivanje dvojice uhićenih hrvatskih državljana (1996. i 2001.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela razbojništva i teške krađe.

Postoji osnovana sumnja da su osumnjičeni 25-godišnjak i 20-godišnjak 27. kolovoza 2021. na otoku u Dravi kod mjesta Gornji Kuršanec, razbijanjem prozorskog stakla ušli u vikendicu u vlasništvu 56-godišnjeg hrvatskog državljanina te iz nje uzeli više komada raznog alata i ribički pribor, ali ih je prije odlaska zatekao vlasnik. Osnovano se sumnja da su fizički napali 56-godišnjeg vlasnika te da ga je 25-godišnjak udario drvenom batinom i bacio u rijeku, kao i da ga je 25-godišnjak potom udario bokserom u glavu i nanio mu tjelesne ozljede, dok mu je 20-godišnjak istrgnuo iz ruku ruksak u kojem je bio mobitel, razni alat i drugi predmeti, što su sve uzeli i pobjegli.

Sutkinja istrage Županijskog suda u Varaždinu prihvatila je prijedlog državnog odvjetnika i obojici osumnjičenika odredila istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke u postupku i opasnosti od ponavljanja kaznenih djela.