Naletio na dvije 15-godišnje pješakinje na pješačkom prijelazu

| 12.12.2022. u 10:25h | Objavljeno u Crna kronika

U prometnoj nesreći koja se dogodila u petak, 9. prosinca oko 21 sat u ulici Stanka Vraza u Varaždinu, ozlijeđena je 15-godišnja djevojka. Mladić u dobi od 26 godina upravljao je osobnim vozilom ulicom Stanka Vraza iz smjera Kapucinskog trga u smjeru Optujske ulice. Dolaskom do obilježenog pješačkog prijelaza kod raskrižja s Hallerovom alejom, nije se zaustavio i propustio pješake koji su prelazili kolnik preko istog. Zbog toga je prednjim dijelom vozila naletio na dvije pješakinje, obje u dobi od 15 godina, koje su prelazile kolnik istim te se u trenutku nesreće nalazile na središnjem dijelu kolnika. Obje su pješakinje uslijed udara pale na kolnik, pri čemu je jedna od njih ozlijeđena i prevezena u Opću bolnicu Varaždin. Njezine će se ozljede okvalificirati naknadno.

Žena starosti 32 godine ozlijeđena je u prometnoj nesreći koja se dogodila u subotu, 10. prosinca oko 18.40 sati u Lepoglavi. Ona je upravljala osobnim vozilom ulicom Hrvatskih pavlina u smjeru Trga prvog hrvatskog sveučilišta. Dolaskom na nizbrdicu, u blagom desnom zavoju, zbog neprilagođene brzine kretanja osobinama i stanju ceste, vidljivosti, preglednosti i atmosferskim prilikama, izgubila je nadzor nad upravljačem i vozilom prešla na suprotnu stranu kolnika. Pritom je prednjim desnim dijelom vozila udarila u metalni stup javne rasvjete, pri čemu je ozlijeđena. Medicinska joj je pomoć pružena u varaždinskoj Općoj bolnici.

U petak, 9. prosinca oko 15.50 sati u Lepoglavi, u prometnoj je nesreći ozlijeđen 45-godišnjak. On je upravljao biciklom Trgom prvog hrvatskog sveučilišta iz smjera ulice Hrvatskih pavlina u smjeru državne ceste D-35. Pri ulasku u blagi desni zavoj, na nizbrdici, u jednom je trenutku biciklom prešao na lijevu stranu kolnika te prednjom stranom bicikla naletio na stražnji lijevi bočni dio osobnog vozila kojim je iz suprotnog smjera upravljao 23-godišnjak. Pritom je ozlijeđen te mu je medicinska pomoć pružena u varaždinskoj Općoj bolnici. Njegove ozljede za sad nisu okvalificirane.

U prometnoj nesreći koja se dogodila u nedjelju, 11. prosinca oko 15.15 sati u Makojišću Donjem, ozlijeđen je 72-godišnjak. On je upravljao osobnim vozilom županijskom cestom u smjeru Brezničkog Huma. U jednom je trenutku skrenuo u lijevo na suprotnu prometnu traku, a potom van kolnika u cestovni jarak i šikaru, gdje je prednjim dijelom vozila udario u drvo. Pritom je ozlijeđen te mu je medicinska pomoć pružena na mjestu događaja po ekipi Zavoda za hitnu medicinu Varaždinske županije.