Nalet auta na 24-godišnju pješakinju u Koprivničkoj ulici u Varažinu

VV | 25.1.2021. u 12:58h | Objavljeno u Crna kronika

Jedna je osoba ozlijeđena u prometnoj nesreći koja se dogodila u petak, 22. siječnja oko 5.30 sati u Koprivničkoj ulici u Varaždinu. Muškarac starosti 42 godine upravljao je osobnim vozilom Koprivničkom ulicom iz smjera Optujske u smjeru Međimurske ulice. Dolaskom do obilježenog pješačkog prijelaza, zbog nekretanja sigurnosnom brzinom, prednjim lijevim bočnim dijelom vozila udario je u 24-godišnjakinju koja je prelazila kolnik preko istog. Pješakinja je uslijed udara pala na kolnik te je ozlijeđena. Medicinska joj je pomoć pružena u varaždinskoj Općoj bolnici, a njezine će se ozljede okvalificirati naknadno.

Tijekom proteklog vikenda na prometnicama Varaždinske županije, dogodilo se ukupno 7 prometnih nesreća i to 1 s ozlijeđenom osobom i 6 prometnih nesreća s materijalnom štetom.

Proteklog je vikenda na području Policijske uprave varaždinske proveden pojačani nadzor vozila i vozača u prometu.

Za vrijeme pojačanog nadzora ukupno je utvrđeno 217 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i to: 12 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, 140 prekršaja vožnje nepropisnom brzinom, 10 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 3 prekršaja nepropisne uporabe mobitela, 1 prekršaj upravljanja za vrijeme zabrane te 51 ostali prekršaj.

Najviša utvrđena nepropisna brzina iznosila je 118 km/h, dok je najveća koncentracija alkohola iznosila 2.13 g/kg.

Svi vozači zatečeni u vožnji pod utjecajem alkohola su isključeni iz prometa.