Najprije se sukobljavali sjekirama i drvenim palicama, a poslije ga htio pregaziti autom? Foto: ilustracija

Najprije se sukobljavali sjekirama i drvenim palicama, a poslije ga htio pregaziti autom?

J.Š./Varaždinske vijesti | 21.1.2019. u 20:31h | Objavljeno u Crna kronika

Dovršenim kriminalističkim istraživanjima sumnja se da je 38-godišnjak s područja općine Pribislavec počinio kaznena djela Teške tjelesne ozljede. Naime, 19. siječnja, u jutarnjim satima u Pušćinama, Ulici Vladimira Nazora, na dvorištu su 38-godišnjak i 24-godišnjakinja s područja općine Pribislavec, 41-godišnjak sa šireg područja općine Nedelišće te 38-godišnjak s područja grada Čakovca narušavali javni red i mir te su se međusobno verbalno i fizički sukobili uz uporabu sjekira i drvene palice.

Potom je 38-godišnjak s područja općine Pribislavec sjeo u automobil te u namjeri da udari 41-godišnjaka, nekoliko puta udario u dva parkirana vozila dok se 41-godišnjak izmicao. U zadnjem naletu je vozilom udario u 73-godišnjakinju sa šireg područja općine Nedelišće koja je došla na dvorište.

U opisanom događaju 73-godišnjakinja je zadobila teške tjelesne ozljede, dok su 41, dva 38-godišnjaka i 24-godišnjakinja zadobili lake tjelesne ozljede.

Protiv 38-godišnjaka su podnijete kaznene prijave zbog kaznenih djela Teška tjelesna ozljeda i Teška tjelesna ozljeda u pokušaju, nadležnom državnom odvjetniku te je 20. siječnja predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave međimurske. Nakon ispitivanja na državnom odvjetništvu doveden je sucu istrage koji mu je odredio istražni zatvor.

Nadalje će se protiv 41, dva 38-godišnjaka i 24-godišnjakinje podnijeti optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira nadležnom općinskom sudu (prekršajnom odjelu).

Označeno u