Bivši načelnik PP Novi Marof koji je skrivio nesreću u Turčinu udaljen iz službe Foto: Ilustracija/Arhiva VV

Bivši načelnik PP Novi Marof koji je skrivio nesreću u Turčinu udaljen iz službe

VV / Telegram | 14.5.2022. u 11:00h | Objavljeno u Crna kronika

Policijac Policijske uprave varaždinske koji je 3. svibnja, van službe i svojim osobnim vozilom, izazvao prometnu nesreću s materijalnom štetom u Turčinu, je Robert Maltar, voditelj Službe policije Policijske uprave varaždinske, piše Telegram.

>> Policijski službenik skrivio prometnu nesreću i napustio mjesto događaja, kad je pronađen bio je pijan

Kako je tada izvijestila policija, nakon prouzročene prometne nesreće policajac je napustio mjesto događaja, a da s vozačicom oštećenog osobnog vozila nije popunio Europsko izvješće o prometnoj nesreći niti ostavio svoje osobne podatke,

Pronađen je naknadno, oko 20 sati u Varaždinskim Toplicama, te je obavljen očevid na vozilu, a njemu je utvrđena koncentracija alkohola od 2.31 g/kg.

- Po utvrđivanju svih okolnosti ovog događaja, protiv policijskog službenika će se nadležnom Općinskom sudu podnijeti odgovarajuća pismena vezano uz prometni prekršaj, dok će se disciplinska odgovornost protiv istog provesti sukladno Zakonu o policiji - naveli su tada iz policije.

Na upit Telegrama načelnik PU varaždinske Predrag Benčić potvrdio je da je Maltar u međuvremenu privremeno udaljen iz službe.

- Nakon kriminalističkog istraživanja prometne nesreće protiv policijskog službenika koji je 3. svibnja sudjelovao u prometnoj nesreći podnesen je prekršajni nalog zbog više prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama - navodi Benčić.

Načelnik dodaje kako se u disciplinskom postupku njegovom bliskom suradniku na teret stavlja teža povreda službene dužnosti, za što Zakon o policiji predviđa kaznu od novčane u iznosu od 20 posto mjesečnog primanja preko zaustavljanja u napredovanju, do prestanka službe u policiji, piše Telegram.

Robert Maltar je, prema javno dostupnim podacima, do sada bio iznimno angažiran upravo na sigurnosti prometa. Još dok je bio načelnik Policijske postaje Novi Marof sudjelovao je akcijama vezanima za promociju sigurne vožnje – dijelio je cvijeće uzornim vozačicama, bodrio motoriste na tečajevima sigurne vožnje… Za svoj rad dobio je i odlikovanje predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović.