Nadzorom teretnih automobila i autobusa utvrđeno ukupno 14 prekršaja

VV | 11.2.2021. u 14:07h | Objavljeno u Crna kronika

U ponedjeljak, 8. veljače od 8 do 14 sati, policijski službenici Policijske uprave varaždinske proveli su akciju „Nadzor teretnih automobila i autobusa“.

Tijekom akcije izvršen je nadzor 40 teretnih vozila i 2 autobusa, provedeno je 10 tehničkih pregleda vozila na cesti te je utvrđeno ukupno 14 prekršaja prema ciljanim kategorijama vozila i 7 prekršaja ostalih sudionika u prometu.

Zbog sumnje u bitnu neispravnost vozila na onim sklopovima vozila na kojima se može izvršiti kontrola ili mjerenje pomoću instrumenata, jedno teretno vozilo je dopraćeno u stanicu za tehnički pregled gdje je na vozilu obavljen izvanredni tehnički pregled. Tom prilikom na vozilu je utvrđeno 20 većih i 13 opasnih nedostataka.

Također je jučer, 9. veljače u 7.45 sati u Marčanu, zbog sumnje u bitnu neispravnost vozila na onim sklopovima vozila na kojima se može izvršiti kontrola ili mjerenje pomoću instrumenata, u stanicu za tehnički pregled dopraćeno teretno vozilo. Na tehničkom pregledu istog, utvrđen je 1 opasni i 9 većih nedostataka.

Za navedene prekršaje vozila se isključuju iz prometa, a vozačima se može izreći novčana kazna u iznosu od 2 000 do 5 000 kuna.