Nadzor prometa u županiji: Rekorderu vikenda izmjereno 2,63 promila

vv | 30.10.2023. u 16:38h | Objavljeno u Crna kronika

U nedjelju, 29. listopada oko 23.00 sati u ulici Ivana Milčetića u Varaždinu, od strane policijskih službenika uočen je osobni automobil kojim je u zabranjenom smjeru, upravljao 32-godišnjak. Također je utvrđeno da je isti upravljao pod utjecajem alkohola od 2.13 promila i prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilom. Protiv 32-godišnjaka podnesen je prekršajni nalog i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom.

Tijekom proteklog vikenda na prometnicama Varaždinske županije, dogodilo se 11 prometnih nesreća i to 1 prometna nesreća s ozlijeđenom osobom i 10 prometnih nesreća s materijalnom štetom.

Za vrijeme pojačanog nadzora ukupno je utvrđeno 23 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, 51 prekršaj vožnje nepropisnom brzinom, 28 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 10 prekršaja nepropisne uporabe mobitela, te 119 ostalih prekršaja, odnosno sveukupno je utvrđeno 233 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Najviša utvrđena koncentracija alkohola iznosi 2.63 promila alkohola u organizmu utvrđena kod vozača osobnog automobila, dok najviša utvrđena nepropisna brzina iznosi 110 km/h.

Svi vozači zatečeni u vožnji pod utjecajem alkohola su isključeni iz prometa, a nije bilo vozača smještenih u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.