Nadriliječništvo: Bez kvalifikacija radio s pacijentima, oštetio zube 45-godišnjakinje za 19 tisuća kuna Foto: Ilustracija

Nadriliječništvo: Bez kvalifikacija radio s pacijentima, oštetio zube 45-godišnjakinje za 19 tisuća kuna

VV | 7.7.2020. u 12:29h | Objavljeno u Crna kronika

Policijska postaja Ludbreg dovršila je kriminalističko istraživanje nad 26-godišnjakom, zbog sumnje da je počinio kazneno djelo Nadriliječništvo. Kako se sumnja, on je u vremenu od 12. do 18. lipnja ove godine u jednoj stomatološkoj ordinaciji, izradio i ugradio implantate 45-godišnjoj ženi za iznos od nekoliko tisuća kuna.

S obzirom da joj implantati prema izgledu i namjeni uopće nisu odgovarali, oštećena je nezadovoljna pruženom uslugom zatražila povrat novca, što joj je isti vratio. Naknadno je saznala da se radi o članu obitelji vlasnika ordinacije, koji je radio s pacijentima, a za koje poslove nema završen potrebni fakultet.

Oštećena je žena obavila pregled u stomatološkoj poliklinici radi utvrđivanja stvarnog zdravstvenog stanja te je utvrđeno da je uslijed nestručnog obavljanja posla došlo do ozbiljnih povreda zubi i zubnog mesa te bi je prema predračunu iste poliklinike, izrada novih implantata koštala oko 19 000 kuna. Protiv 26-godišnjaka policijski službenici podnose kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu.