Na Tijelovo u Ludbregu ulovljen 49-godišnjak koji je u pijanom stanju vozio traktor Foto: Ilustracija

Na Tijelovo u Ludbregu ulovljen 49-godišnjak koji je u pijanom stanju vozio traktor

VV | 12.6.2020. u 16:33h | Objavljeno u Crna kronika

U srijedu, 11. lipnja oko 3 sata, u Hrastovljanu, policijski službenici Policijske postaje Ludbreg zaustavili su traktor kojim je pod utjecajem alkohola od 2.14 g/kg i u vrijeme kad mu je oduzeta vozačka dozvola, upravljao 49-godišnjak. Zbog sumnje da će nastaviti s činjenjem prekršaja te kako se radi o recidivistu u počinjenju prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, navedeni je doveden u Policijsku postaju i smješten u posebnu prostoriju za zadržavanje do prestanka djelovanja alkohola. Nakon toga je uhićen i uz optužni prijedlog doveden prekršajnoj sutkinji nadležnog Općinskog suda. Ista mu je odredila zadržavanje u trajanju do 7 dana, nakon čega je predan u Zatvor u Varaždinu. Prijeti mu izricanje novčane kazne do 40 000 kuna ili kazna zatvora u trajanju do 60 dana i izricanje zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilima  F kategorije u trajanju do 15 mjeseci,  a po pravomoćnosti odluke o prekršaju i određivanje 12 negativnih prekršajnih bodova i poništenje vozačke dozvole. 

Policijski službenici Policijske postaje Ludbreg, zaustavili su jučer, 11. lipnja oko 15.45 sat u ulici Petra Zrinskog u Ludbregu, moped kojim je pod utjecajem alkohola od 2.20 g/kg upravljao 44-godišnjak. Kako je postojala sumnja da će isti nastaviti s činjenjem prekršaja, doveden je u Policijsku postaju i smješten u posebnu prostoriju za zadržavanje do prestanka djelovanja alkohola.

Ponovno se skreće pozornost svim vozačima da ukoliko prikupe 12 negativnih prekršajnih bodova u roku od 2 godine, da im slijedi poništenje vozačke dozvole, što znači da novi zahtjev za polaganje vozačkog ispita mogu podnijeti tek nakon proteka roka od 2 godine od izvršnosti rješenja o poništenju vozačke dozvole.

Mladim vozačima vozačka se dozvola poništava ako u navedenom roku prikupe 9 negativnih prekršajnih bodova.