Ilustracija Foto: Krešimir Đurić/Arhiva/VV

Na dan izbora još jednom iščupana natpisna ploča srpske nacionalne manjine

VV | 6.7.2020. u 12:30h | Objavljeno u Crna kronika

Policijski službenici Policijske postaje Varaždin dovršili su kriminalističko istraživanje nad 43-godišnjakom, zbog sumnje da je počinio kazneno djelo Oštećenje tuđe stvari. Naime, kako se sumnja, on je jučer, 5. srpnja oko 15.30 sati, na dvorištu u ulici Alojzija Stepinca u Varaždinu, s vanjskog zida službenih prostorija Vijeća jedne nacionalne manjine grada Varaždina, iščupao natpisnu ploču spomenutog Vijeća te se s njom udaljio s mjesta događaja. Natpisna je ploča pronađena te će biti vraćena odgovornoj osobi Vijeća. Protiv 43-godišnjaka će se podnijeti kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

U vremenu od 2. do 3. srpnja, nepoznati je počinitelj provalio u automehaničarsku radionicu u Zagorskoj ulici u Varaždinu te otuđio prijenosnu kasu s iznosom od više stotina kuna. Policijski službenici nastavljaju rad na otkrivanju počinitelja ovog kaznenog djela.

Tijekom noći 2./3. srpnja u Vrbnu, nepoznati je počinitelj provalio u trgovinu i otuđio alkoholna pića i novac. Visina materijalne štete utvrdit će se inventurom. Protiv nepoznatog počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Tijekom noći 2./3. srpnja, nepoznati je počinitelj provalio u ugostiteljski objekt u Vrbnu i otuđio novac, cigarete i alkoholna pića. Visina materijalne štete utvrdit će se naknadno. Policijski službenici poduzimaju radu cilju pronalaska počinitelja ovog kaznenog djela.