Na biciklista u Čalincu autom naletio pijani 26-godišnji vozač Foto: VV arhiva/Ilustracija

Na biciklista u Čalincu autom naletio pijani 26-godišnji vozač

M.P./Varaždinske vijesti | 11.4.2018. u 09:09h | Objavljeno u Crna kronika

Iz varaždinske policije jutros su izvijestili o detaljima nesreće koja se sinoć oko 21.30 sati dogodila na županijskoj cesti u Čalincu, a u kojoj je smrtno stradao 34-godišnji biciklist.

Nesreću je skrivio 26-godišnji vozač automobila koji je vozio iz smjera Donjeg Ladanja u smjeru Grede za vrijeme izrečene zabrane upravljanja vozilima „B“ kategorije. Uslijed utjecaja alkohola od 2.23 g/kg te neprilagođene brzine kretanja osobinama i stanju ceste, vidljivosti, preglednosti i gustoći prometa, prednjim dijelom i podvozjem vozila, naletio je na 34-godišnjaka koji je u tom trenutku ležao na kolniku i bicikl koji je bio pokraj njega.

Nesretni je 34-godišnjak preminuo na mjestu događaja, a smrt je konstatirao liječnik ekipe Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Varaždinske županije.

Općinski državni odvjetnik u Varaždinu odredio je obdukciju preminulog te obavio očevid zajedno s policijskim službenicima. Zbog sumnje da će nastaviti s činjenjem prekršaja, 26-godišnjak je doveden u Policijsku postaju Ivanec i smješten u posebnu prostoriju za zadržavanje do prestanka djelovanja alkohola.

Za vrijeme trajanja očevida, do 1.15 sati, navedena dionica županijske ceste bila je zatvorena za sav promet te se on odvijao obilaznim pravcima.

Označeno u