Muškarac s područja Općine Sračinec osumnjičen za prijevaru prilikom prodaje automobila Foto: pexels

Muškarac s područja Općine Sračinec osumnjičen za prijevaru prilikom prodaje automobila

Varaždinske vijesti | 16.1.2024. u 10:18h | Objavljeno u Crna kronika
Oštećenoj 44-godišnjakinji prodao je automobil vrijedan 18.000 eura za koji nije otplatio leasing te zbog toga nije posjedovao važeću dokumentaciju

Dovršenim kriminalističkim istraživanjima utvrđeno je kako je 33-godišnjak s područja općine Sračinec počinio kazneno djelo prijevare, javlja PU međimurska.

Naime, sumnja se kako je sredinom listopada prošle godine dogovorio prodaju osobnog automobila iz SR Njemačke, oštećenoj 44-godišnjakinji, bez da joj je naveo kako je automobil kupljen na leasing koji još uvijek nije podmiren.

Krajem listopada oštećena je uplatila predujam u iznosu 6.500 eura te joj je osumnjičeni predao automobil uz napomenu da će dokumentaciju za prijenos vlasništva naknadno dostaviti.

Oštećena je sredinom studenoga putem posrednika zaprimila obećanu dokumentaciju te je potom osumnjičenom isplatila preostali iznos od 11.500 eura.

Međutim, zaprimljenom dokumentacijom u SR Njemačkoj nije uspjela prenijeti automobil u svoje vlasništvo, uz objašnjenje službenika na referadi kako se radi o nevažećoj dokumentaciji.

Nakon toga oštećena je u nekoliko navrata pokušala ostvariti kontakt s osumnjičenim, ali u tome nije uspjela te je stoga odlučila događaj prijaviti policiji, pošto opravdano smatra kako je prevarena te time oštećena za 18.000 eura.

Protiv osumnjičenog 33-godišnjaka zbog počinjenja kaznenog djela prijevare, podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.