"Muljali" sa isplatom plaća i oštetili radnika za oko 102.000 kuna

J.Š./Varaždinske vijesti | 23.3.2020. u 16:30h | Objavljeno u Crna kronika
Ljekarne VŽŽ

U utorak, 17. ožujka od 13 do 22 sati, u ulici Janka Leskovara u Varaždinu, nepoznati je počinitelj provalio u osobno vozilo u vlasništvu 65-godišnjaka te demontirao i otuđio auto-radio. Visina materijalne štete procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna. Policijski službenici nastavljaju rad na otkrivanju počinitelja ovog kaznenog djela.

Policijski službenici Policijske postaje Varaždin dovršili su kriminalističko istraživanje nad dvojicom muškaraca starosti 60 i 51 godinu, zbog sumnje da su počinili kazneno djelo Neisplata plaće. Kako se sumnja, navedeni, kao direktori i odgovorne osobe trgovačkog društva sa sjedištem u Varaždinu, nisu isplaćivali dio plaće ili cijelu plaću te nisu davali podatke ili su davali netočne podatke za određivanje plaće 65-godišnjaku, čime su ga oštetili za iznos od oko 102 000 kuna. Protiv njih će se podnijeti kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Što se ostalih događaja tiče, tijekom protekla dvadeset četiri sata na području Policijske uprave varaždinske zabilježena su dva prekršaj protiv javnog reda i mira i to u Varaždinu i Lepoglavi.