"Muljali" s bjanko zadužnicama i plaćanjem pa zaradili kaznene prijave

M.P./Varaždinske vijesti | 14.11.2018. u 09:27h | Objavljeno u Crna kronika

Postupajući po zahtjevu Općinskog državnog odvjetništva u Varaždinu, varaždinski su policajaci dovršili kriminalističko istraživanje nad ženom i muškarcem, oboje u dobi od 37 godina.

Kako se sumnja, 37-godišnjakinja je u svojstvu direktorice poduzeća iz Varaždina, u listopadu 2016., prilikom potpisivanja ugovora o zakupu poslovnog prostora s drugim poduzećem iz Varaždina, kao sredstvo osiguranja plaćanja obveza predala bjanko zadužnicu na iznos od 50.000 kuna. To je učinila iako je znala da u očevidniku redoslijeda plaćanja kod Financijske agencije već ima evidentirane osnove za plaćanje u iznosu od oko 45.000 kuna.

- Dugovanje njezinog poduzeća iz tog je poslovnog odnosa proizašlo iz tako potpisanog ugovora u iznosu od oko 121.000 kuna, ostalo je u cijelosti nenaplaćeno, s obzirom da je prilikom pokušaja prisilne naplate u listopadu 2017. utvrđeno da poduzeće već ima upisane osnove za plaćanje u iznosu od više od milijun kuna. Također se sumnja da je 37-godišnjak kao fizička osoba također izdao bjanko zadužnicu na iznos od 50.000 kuna, kao jamac poduzeću 37-godišnjakinje za plaćanje, iako je znao da u očevidniku redoslijeda plaćanja kod Financijske agencije ima evidentirane osnove za plaćanje u iznosu od oko 1.155.000 kuna, iz kojeg razloga ni navedena zadužnica nije bila naplativa prilikom pokušaja prisilne naplate u listopadu 2017. - priopćili su iz policije.

Protiv 37-godišnjakinje će se podnijeti kaznena prijava zbog prijevare u gospodarskom poslovanju, a protiv 37-godišnjaka zbog prijevare.