Mladić koji je policiji bježao Audijem i na motoru je bio drogiran i bez vozačke

D.P./Varaždinske vijesti | 16.6.2017. u 12:20h | Objavljeno u Crna kronika

Dvadesetjednogodišnjak koji je gotovo čitavu noć u nedjelju Audijem TT bježao policijskom presretaču, jučer je učinio na motoru, a kako su izvijestili iz policije - bio je drogiran.

Podsjetimo, jučer, 15. lipnja oko 15.20 sati u Varaždinskoj ulici u Tužnom, policajci su pokušali zaustaviti motocikl kojim je bez kacige upravljao  21-godišnji Krunoslav F. iz Donjeg Ladanja.

Nakon što su mu pomoću svjetlosnih i zvučnih signala na službenom vozilu presretač, dati znaci za zaustavljanje, on se nije zaustavio već je pretekao službeno vozilo i bez zaustavljanja nastavio upravljati u smjeru Krkanca.

Dolaskom do nezaštićenog prijelaza ceste preko pruge, nije zaustavio motocikl na znak „stop“, već je nastavio vožnju krivudajući po cesti, u namjeri onemogućavanja policijskih službenika da ga preteknu.

Dolaskom u Vidovec gdje se na prostoru Trga svetog Vida održavalo javno okupljanje, nije propustio pješake koji su prelazili obilježenim pješačkim prijelazom.

Tijekom daljnje vožnje, počinio je niz drugih prekršaja, od pretjecanja kolone vozila, vožnje u suprotnom smjeru i drugih.

Dolaskom na raskrižje  jugozapadne obilaznice grada Varaždina s Optujskom ulicom, koja je prometnim znakom označena kao cesta s prednošću prolaska, ušao je u raskrižje, a da prethodno nije propustio osobno vozilo kojim je u smjeru Hrašćice upravljao 68-godišnjak.

Prilikom udara motocikla u stražnji lijevi bočni dio osobnog vozila, 21-godišnjak je lakše ozlijeđen. Nakon prouzročene prometne nesreće, isti se pokušao pješke udaljiti s mjesta događaja, u čemu su ga spriječili policijski službenici.

Medicinska mu je pomoć pružena u Općoj bolnici Varaždin.

- Preliminarnim testiranjem, utvrđeno je da je navedeni motociklom upravljao pod utjecajem droga, no isti se odbio podvrći izuzimanju uzoraka krvi i urina - izvijestili su iz policije.

Također je utvrđeno da isti ne posjeduje odgovarajuću kategoriju vozačke dozvole. Po završetku kriminalističkog istraživanja, 21-godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave varaždinske uz kaznenu prijavu za kaznena djela Prisile prema službenoj osobi i Ugrožavanje prometa opasnom radnjom ili sredstvom.