„Mladi vozač“ skrivio prometnu nesreću pod utjecajem alkohola od 2,5 g/kg

Varaždinske vijesti | 19.9.2022. u 13:15h | Objavljeno u Crna kronika

U subotu, 17. rujna ove godine oko 16:30 sati u Slemenicama dogodila se prometna nesreće u kojoj je lakše ozlijeđen 41-godišnji vozač osobnog automobila.

Upravljajući Mercedesom 190 D, čakovečkih registarskih oznaka, pod utjecajem alkohola od 2,5 g/kg, 21-godišnji „mladi vozač“ dolaskom do raskrižja s kolnikom državne ceste, koja je prometnim znakom označena kao cesta s prednošću prolaska, ušao je u raskrižje zadržavajući smjer kretanja, a da nije propustio sva vozila koja se kreću tom cestom.

Zbog opisane situacije prednjim dijelom Mercedesa udario je u bočnu stranu Mazde 2, čakovečkih registarskih oznaka, kojom je upravljao 41-godišnji vozač.

Nakon sudara došlo je do zanošenja i rotacije Mazde te potom udara prednjim dijelom u metalni stup prometnog znaka.

Ozlijeđeni 41-godišnji vozač Mazde vozilom hitne medicinske pomoći prevezen je u čakovečku bolnicu, gdje je utvrđeno da je u nesreći lakše ozlijeđen.

Vozač Mercedesa je uhićen te mu je privremeno oduzeta vozačka dozvola, dok će se zbog počinjenja nekoliko prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama sankcionirati novčanom kaznom u ukupnom iznosu od 14.400 kuna uz izricanje zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozila B kategorije u trajanju od četiri mjeseca.