Mirnu noć u Majerju iskoristio za vožnju autom s 1.98 promila alkohola u krvi

VV | 14.2.2022. u 18:36h | Objavljeno u Crna kronika

U nedjelju, 13. veljače oko 22.30 sati u Majerju, policijski službenici Policijske postaje Varaždin zaustavili su osobno vozilo kojim je upravljao 50-godišnjak. Kako je utvrđeno, isti je vozilom upravljao pod utjecajem alkohola od 1.98 g/kg.

S obzirom da je isti višestruki počinitelj istovrsnih prekršaja u prometu, uhićen je i priveden u Policijsku upravu varaždinsku gdje je zadržan do otrježnjenja. Nakon toga je doveden na Općinski sud u Varaždinu, s prijedlogom mjere zadržavanja.

Za počinjeni prekršaj mu prijeti izricanje novčane kazne u iznosu do 20 000 kuna, kazna zatvora u trajanju do 60 dana te zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju do 12 mjeseci. Po pravomoćnosti odluke o prekršajima, odredit će mu se i 6 negativnih prekršajnih bodova.

Tijekom proteklog vikenda na prometnicama Varaždinske županije, dogodilo se ukupno 9 prometnih nesreća i to svih 9 s materijalnom štetom.

U tom je vremenu proveden pojačani nadzor prometa, kojom prilikom je utvrđeno ukupno 150 prekršaj iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i to: 30 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, 1 prekršaj odbijanja testiranja na prisutnost opojnih sredstava, 31 prekršaj vožnje nepropisnom brzinom, 35 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 6 prekršaja nepropisne uporabe mobitela, 2 prekršaja upravljanja prije stjecanja prava, 2 prekršaja upravljanja u vrijeme zabrane upravljanja motornim vozilom, 3 prekršaja upravljanja tehnički neispravnim ili neregistriranim vozilom te 41 ostali prekršaj.

Najviša utvrđena koncentracija alkohola iznosi 2.43 g/kg alkohola u organizmu, dok najviša utvrđena nepropisna brzina iznosi 87 km/h.

Svi vozači zatečeni u vožnji pod utjecajem alkohola su isključeni iz prometa, 2 vozača su zadržana u posebnim prostorijama do otrežnjenja, 2 vozača su uhićena radi dovođenja na Općinski sud.