Međimurski policajci u petak kilometrima jurili za maloljetnikom u autu

M.P./Varaždinske vijesti | 20.3.2017. u 10:26h | Objavljeno u Crna kronika

Vozači koji su se u petak u 23.10 minuta zatekli u susjednoj Međimurskoj županiji imali su priliku svjedočiti pravoj filmskoj policijskoj potjeri.

Naime, na južnoj zaobilaznici grada Čakovca nepoznati vozač VW Golfa, čakovečkih registarskih oznaka, na upućene svjetlosne i zvučne znakove s policijskog vozila nije zaustavio vozilo već je ubrzao nastavio vožnju. Policijski službenici krenuli su u potjeru za odbjeglim vozačem te ga slijedili kroz Strahoninec, Savsku Ves, Čakovec, Novo Selo Rok, Sivicu, Celine, Ferketinec i Podturen. Vozač je pritom prošao kroz crveno svjetlo na semaforu, pretjecao kolonu vozila te počinio mnoge druge prekršaje. Dolaskom u Podturen, vozač i putnici iskočili su iz vozila te se dali u bijeg. Policijski službenici sustigli su vozača i uz primjenu sredstava prisile savladali njegov otpor.

Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je opisane prekršaje počinio maloljetnik s područja Međimurske županije, koji je potom uhićen.

Uz optužni prijedlog zbog počinjenja više prometnih prekršaja (upravljanje motornim vozilom bez položenog vozačkog ispita, ne postupanje prema upućeni znacima i naredbama policijskih službenika, prolazak kroz crveno svjetlo na semaforu i mnogi drugi) u subotu, 18. ožujka u jutarnjim satima doveden je sucu Prekršajnog suda u Čakovcu te je nakon saslušanja pušten na slobodu.
Ujedno, utvrđeno je kako je maloljetnik bio u zabranjenom noćnom izlasku te će se nadležnom Centru za socijalnu skrb dostaviti obavijest.

Naime, Obiteljskim zakonom propisano je kako su roditelji dužni i odgovorni djetetu mlađem od šesnaest godina zabraniti noćne izlaske bez svoje pratnje ili druge odrasle osobe u koju imaju povjerenje. Noćnim izlaskom smatra se vrijeme od 23 do 5 sati.

Označeno u