Međimurska policija uhitila počinitelje više provala, jedan od njih iz Varaždinske županije Foto: ilustracija

Međimurska policija uhitila počinitelje više provala, jedan od njih iz Varaždinske županije

| 27.6.2019. u 15:49h | Objavljeno u Crna kronika

Policijski službenici Službe kriminalističke policije, Policijske uprave međimurske dovršili su jučer zahtjevno, višemjesečno kriminalističko istraživanje. Jučerašnjim uhićenjima petorice hrvatskih državljana u dobi od 37, 45, 49, te dvojice starosti 40 godina s područja Međimurske, Varaždinske i Koprivničko-križevačke županije, krenulo se u realizaciju spomenutog kriminalističkog istraživanja.

Sumnja se da su osumnjičenici, u razdoblju od prosinca 2018. do svibnja 2019. godine, prema prethodnom međusobnom dogovoru, provalili u nekoliko trgovina i stambenih objekata na području Međimurske, Koprivničko-križevačke, Virovitičko-podravske i Bjelovarsko-bilogorske županije, a sve s ciljem da iz tih objekata ukradu novac i razne duhanske proizvoda.

Dosadašnjim istraživanjem utvrđeno je kako su u četiri navrata provalili u jednu obiteljsku kuću te u tri trgovine u Donjem Mihaljevcu, Zrinskom Topolovcu, Križevcima i Starom Gradcu. Petorica uhićenika su, uz kaznenu prijavu, tijekom jučerašnjeg dana predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave međimurske. Za jednim od počinitelja, rođenim 1965. godine, koji trenutno nije dostupan policiji, intenzivno se traga.