Međimurska policija objavila detalje o velikom požaru u Čakovcu Foto: VV arhiva / ilustracija

Međimurska policija objavila detalje o velikom požaru u Čakovcu

Varaždinske vijesti | 30.6.2021. u 08:58h | Objavljeno u Crna kronika

Međimurska policija danas je izvijestila o detaljima velikog požara koji se jučer dogodio u Čakovcu.

>> Veliki požar u Čakovcu, stup dima nadvio se nad gradom

Kako su naveli, u utorak, 29. lipnja oko 19:15 sati u Čakovcu, u Ulici dr. Ivana Novaka nastupio je požar na drvenim barakama vlasništvo tvrtke sa sjedištem u Čakovcu u kojem su u potpunosti izgorjele dvije veće i jedna manja baraka, a požar se proširio na drveni objekt obližnjih dviju tvrtki.

Na mjesto događaja izašli su vatrogasci javne vatrogasne postrojbe grada Čakovca i dobrovoljna vatrogasna društva okolnih mjesta koji su požar uspješno lokalizirali brzim djelovanjem.

- Poradi potreba nesmetanog prolaska vatrogasnih vozila i sigurnosti građana od 20 do 23.10 sati za sav promet bile su zatvorene ulice: dio Zrinsko-frankopanske i dr. Ivana Novaka, dok se promet nesmetano odvijao okolnim ulicama - napomenuli su.

Dodali su da je u gašenju požara troje vatrogasaca zatražilo liječničku pomoć zbog respiratornih smetnji.

- Obzirom da požar još tinja, očevid će se izvršiti kada se stvore okolnosti, odnosno potpuno ugasi požar. Mjesto događaja je osigurano po policijskim službenicima i vatrogascima te više nema opasnosti za građane ili imovinu. Ujedno molimo građane da se ne približavaju požarištu radi osobne sigurnosti odnosno da se hitnim službama osigura nesmetano djelovanje - priopćili su iz PU međimurske.

Označeno u