Mamić izlazi na slobodu čim plati jamčevinu Foto: VV arhiva

Mamić izlazi na slobodu čim plati jamčevinu

VV/Index.hr | 8.12.2015. u 19:45h | Objavljeno u Crna kronika

Izvanraspravno vijeće Županijskog suda odlučilo je da Zdravko Mamić može na slobodu kad uplati 14 milijuna kuna jamčevine, ali ne smije obnašati svoju dužnost u Dinamu, prenosi Index.hr.

Mamić može i na stadion Maksimir, ali ne smije komunicirati sa svjedocima u postupku, uključujući i njegovog brata Zorana.

Mirko Barišić, predsjednik Dinama, potvrdio je da je prikupljena jamčevina od 14 milijuna kuna za obranu Zdravka Mamića sa slobode, a u razgovoru za Index kazao je da se radi o privatnim donacijama.

Mamić je preko odvjetničkog tima javnosti poručio da ne želi uzeti novac svojih prijatelja, ali će pokušati založiti njihove nekretnine.

Glasnogovornik suda Krešimir Devčić rekao je kako ne zna hoće li Mamić jamčevinu položiti u gotovini ili nekretninama. Sud će mu u svakom slučaju vratiti raniju jamčevinu od sedam milijuna eura koju je uplazio kad je pokrenuta prva istraga zbog izvlačenja novca iz Dinama.

Nakon što položi gotovinu ili nekretnine, na koje se ranije mora upisati založno pravo, osumnjičeni će na sudu morati obećati da će se pridržavati mjera opreza.

Nova Uskokova istraga protiv najmoćnijeg čovjeka hrvatskog nogometa rezultat je nadzora kojega je mjesecima provodio sektor za otkrivanje poreznih prijevara pri Ministarstvu financija.