Maloljetnik (pro)davao drogu djeci u blizini škola i ugostiteljskih objekata Foto: Ilustracija/Arhiva VV

Maloljetnik (pro)davao drogu djeci u blizini škola i ugostiteljskih objekata

Ivica Kruhoberec | 3.6.2024. u 19:00h | Objavljeno u Crna kronika

U sklopu nastavka aktivnosti radi suzbijanja prodaje droge u zonama srednjih i osnovnih škola u Varaždinu, tijekom kojih su sredimo svibnja pretraženi domovi te vozila deset osoba u dobi od 17 do 24 godina - kod kojih su nađene manje količine droga - počela su prva ispitivanja zadržanih osoba. Zbog osnovane sumnje na počinjenje produljenih kaznenih djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama, kao i omogućavanja trošenja droga, Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu podnijelo je Županijskom sudu u Varaždinu prijedlog za provođenje prvog ispitivanja maloljetnika, rođenog 2007., a ujedno je i provelo prvo ispitivanje mlađeg punoljetnika, rođenog 2005. godine.

- Postoji osnovana sumnja da je maloljetnik od veljače do svibnja 2024. u Varaždinu i okolnim mjestima, i to u blizini ugostiteljskih objekata, škola i prostora amijenjenih djeci, u više navrata prodavao i nudio na prodaju, među ostalima i djeci, droge marihuanu, MDMA i amfetamin, kao i da je u neposrednoj blizini škola nudio i davao na konzumaciju djeci drogu marihuanu, izvijestio je Županijsko državno odvjetništvo, dodajući da se osnovano sumnja da je osumnjičeni 19-godišnjak u istom razdoblju u više navrata prodavao i davao na konzumaciju drogu marihuanu u Varaždinu i okolnim mjestima.

Zbog nedopuštenog utjecaja na svjedoke u postupku i zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela, sutkinja za mladež Županijskog suda u Varaždinu prihvatila je prijedlog državnog odvjetnika i odredila istražni zatvor maloljetniku, kao i osumnjičenom 19-godišnjaku, koji su zadržni nakon pretrage prostora deset osoba u kojoj je, podsjetimo, pronađeno 121 gram konoplje, 20 sjemenki nalik na sjemenke konoplje, dva grama hašiša i zračni pištolj...

Više pročitajte u novom broju Varaždinskih vijesti...

Označeno u