Maloljetnik objavio fotografije s vatrenim oružjem na društvenoj mreži Foto: Ilustracija

Maloljetnik objavio fotografije s vatrenim oružjem na društvenoj mreži

VV | 19.10.2021. u 10:15h | Objavljeno u Crna kronika

U petak, 15. listopada 2021. godine na području općine Nedelišće, policijski službenici Policijske uprave međimurske temeljem naloga Županijskog suda u Varaždinu izvršili su pretragu doma i drugih prostora koje koristi maloljetnik za kojeg se sumnjalo da nezakonito posjeduje vatreno oružje.

Naime, 13. listopada 2021. godine maloljetnik je na društvenoj mreži „Facebook“ objavio fotografiju na kojoj u rukama drži vatreno oružje, nalik na automatsku pušku čime je izazvao osjećaj straha i uznemirenost građana na društvenoj mreži.

Tijekom pretrage nije pronađeno vatreno oružje, dok je za pušku s fotografije utvrđeno da se ne radi o pravom oružju, već o replici oružja izrađenog od keramike, a koju je maloljetnik razbio nakon objave na društvenoj mreži. 

- Pozivamo građane da pravovremeno dojavljuju ovakve i slične objave jer uspješna suradnja policije i građana važan je i značajan čimbenik za učinkovito policijsko postupanje koje vrlo često rezultira otkrivanjem raznih vrsta oružja koje neodgovorni pojedinci nezakonito posjeduju - javljaju iz PU međimurske.