Maloljetnik i 23-godišnjak nabavljali i preprodavali sintetski kanabinoid i druge droge

VV | 15.2.2023. u 15:35h | Objavljeno u Crna kronika

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako su stariji maloljetnik i 23-godišnjak počinili kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama.

Naime, sumnja se kako je stariji maloljetnik tijekom protekle godine u više navrata nudio na prodaju te prodavao drogu sintetski kanabinoid (ADB BUTINACA) osumnjičenom 23-godišnjaku.

Ujedno, sumnja se kako je u više navrata nudio na prodaju i prodavao droge amfetamin, LSD te sintetski kanabinoid (ADB BUTINACA) raznim konzumentima na području Međimurske županije.

Nadalje, istraživanjem je utvrđeno kako je osumnjičeni 23-godišnjak tijekom protekle godine nabavljao i posjedovao radi daljnje preprodaje drogu sintetski kanabinoid (ADB BUTINACA) od osumnjičenog starijeg maloljetnika te potom tu drogu u više navrata preprodavao raznim konzumentima na području Međimurske županije.

Pretragama domova i drugih prostorija koje koriste osumnjičeni mladići u Pušćinama i Kuršancu, pronađeno 385 papirnatih smotuljaka ispunjenih sintetskih kanabinoid (ADB BUTINACA) koji je bio pomiješan sa smjesom za povećanje mase. Ujedno, tijekom pretrage pronađen je i novac koji je stečen preprodajom droge.

Pronađenu drogu i novac oduzeli su policijski službenici Službe kriminalističke policije Policijske uprave međimurske te će protiv 23-godišnjaka i prema starijem maloljetniku podnijeti kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu.