Maloljetnik hitnoj pomoći lažno dojavio nalet automobila na pješaka Foto: ilustracija

Maloljetnik hitnoj pomoći lažno dojavio nalet automobila na pješaka

Varaždinske vijesti | 6.2.2023. u 09:52h | Objavljeno u Crna kronika

Zbog počinjenja kaznenog djela lažne uzbune prema osumnjičenom mlađem maloljetniku podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu

Temeljem zaprimljene obavijesti Zavoda za hitnu medicinu Međimurske županije provedeno je kriminalističko istraživanje nad mlađim maloljetnikom s područja Međimurske županije, zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela lažne uzbune.

Naime, osumnjičeni je u utorak, 24. siječnja ove godine u 19:41 sati putem mobilnog telefona obavijestio hitnu medicinsku pomoć da je na cesti kod Gornjeg Hrašćana, u smjeru Paraga, došlo do naleta osobnog automobila na pješaka, koji krvari uslijed zadobivene ozljede noge.

Takva dojava iziskivala je žurno djelovanje hitne medicinske pomoći i policije koji su odmah upućeni na mjesto događaja, ali je provedenim postupanjem utvrđeno da se radi o lažnoj dojavi.

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je osumnjičeni mlađi maloljetnik počinio opisano kazneno djelo lažne uzbune te će se prama njemu podnijeti kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.