Majka pokušala uzeti dijete nakon čega je došlo do fizičkog sukoba sa svekrom Foto: Ilustracija

Majka pokušala uzeti dijete nakon čega je došlo do fizičkog sukoba sa svekrom

MUP/Varaždinske vijesti | 24.6.2018. u 19:15h | Objavljeno u Crna kronika

Razjašnjen je incident koji se dogodio u obiteljskoj kući u Varaždinskoj ulici u Gornjem Kućanu 21. lipnja te koji je objavljen i na našem portalu, a o kojem možete pročitati ovdje.

U četvrtak oko 22:27 sati, Operativno komunikacijski centar policije, Policijske uprave varaždinske zaprimio je dojavu 32-godišnjaka da u obiteljsku kuću, u Gornjem Kućanu želi nasilno ući njegova bivša supruga, starosti 31 godinu iz Zagreba. Istog dana u 22.32 sati Operativno komunikacijski, Policijske uprave varaždinske zaprimio je dojavu i žene starosti 31 godinu, da je istu u Gornjem Kućanu istukao 55-godišnji bivši svekar.

Dolaskom na mjesto događaja prve dojave, policijski službenici zatekli su 32-godišnjeg dojavitelja i njegovog oca starosti 55 godina. Kako je utvrđeno, na adresu je došla žena starosti 31 godinu i željela nasilno ući u dvorište obiteljske kuće i uzeti njihovo zajedničko dijete.

Tom prilikom je došlo do fizičkog sukoba, odnosno sprječavanja ulaska u dvorište obiteljske kuće 31-godišnjakinji od strane 55-godišnjeg vlasnika kuće. Prilikom sprječavanja ulaska u dvorište oboje su pali na pod te je 31-godišnjakinja zadobila ozljede. Prije dolaska policijskih službenika ista se udaljila s navedene adrese.

Dolaskom na adresu 31-godišnje dojaviteljice u Varaždinu, policijski službenici uočili su da ima ozljede na glavi u vidu manjeg crvenila i otekline na čelu te joj je ponuđena mogućnost pozivanja liječničke ekipe Zavoda za hitnu medicinu Varaždinske županije. Dojaviteljica starosti 31 godinu je navedenu mogućnost odbila i izjavila kako će sama zatražiti medicinsku pomoć u varaždinskoj Općoj bolnici.

Provjerom je utvrđeno kako je 31-godišnjakinja zatražila naknadno medicinsku pomoć u varaždinskoj Općoj bolnici, a ozljede joj za sada nisu okvalificirane, ali prema procjeni dežurnog liječnika ne bi trebale biti teže naravi.

Policijski službenici su nakon utvrđenog činjeničnog stanja, 31-godišnjakinji i 55-godišnjaku izdali Obavijest o počinjenom prekršaju iz članka 10. Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji te će protiv njih redovnim putem podnijeti Optužni prijedlog nadležnom Prekršajnom sudu.

Također je utvrđeno kako 31-godišnjakinja neprijavljeno boravi na adresi u Varaždinu zbog čega joj je izdan Obvezni prekršajni nalog poradi prekršaja iz članka 4. st. 1 Zakona o prebivalištu, kažnjivo po čl. 16. st.1. istog Zakona.

O cjelokupnom događaju izvješten je nadležni Centar za socijalnu skrb, a Posebnim izvješćem će biti obaviješteno i Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu.

Označeno u