Ludbreg: Kaznena prijava 65-godišnjaku zbog proganjanja osoba s invaliditetom Foto: VV arhiva / ilustracija

Ludbreg: Kaznena prijava 65-godišnjaku zbog proganjanja osoba s invaliditetom

Varaždinske vijesti | 10.1.2019. u 10:37h | Objavljeno u Crna kronika

Policijski službenici Policijske postaje Ludbreg, dovršili su kriminalističko istraživanje nad 65-godišnjakom, zbog sumnje da je počinio kazneno djelo "Povreda ravnopravnosti".

Naime, kako navode iz policije, postupajući temeljem kaznene prijave pravobranitelja za osobe s invaliditetom, policijski su službenici utvrdili postojanje sumnje da je navedeni muškarac od 2014. godine pa nadalje, podnošenjem neosnovanih prijava državnim tijelima, inspekcijskim službama te tijelima lokalne uprave i samouprave, nasilničkim ponašanjem i prijetnjama, nastojao stvoriti neprijateljsko okruženje u susjedstvu, želeći time uskratiti i onemogućiti osobama s invaliditetom pravo da budu smještene u stambenoj zajednici u Ludbregu.

- Također, takvim je ponašanjem vršio progon udruge koja se zalaže za ravnopravnost i integraciju u društvo osoba s invaliditetom, čime je nastojao ishoditi njihovo preseljenje. Sumnja da je navedeni počinio kazneno djelo Javno poticanje na nasilje i mržnju, tako što je u više navrata, osobno i putem medija, poticao na mržnju i netrpeljivost prema osobama s invaliditetom, koje su smještene u spomenutoj stambenoj zajednici - priopćeno je iz policije.

Protiv 65-godišnjaka će se podnijeti kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.