Lopovi bez godišnjeg odmora, krađe u Varaždinu, Čalincu, Cestici i Lepoglavi Foto: Pexels / ilustracija

Lopovi bez godišnjeg odmora, krađe u Varaždinu, Čalincu, Cestici i Lepoglavi

Varaždinske vijesti | 10.7.2023. u 14:16h | Objavljeno u Crna kronika

Iz Policijske uprave varaždinske izvijestili su o provalama i krađama koje su se proteklih dana dogodile na području Varaždinske županije, a na meti je ponovno bilo nekoliko bicikala.

Tijekom noći 6./7. srpnja, u Zagrebačkoj ulici u Varaždinu, nepoznati je počinitelj iz garaže otuđio bicikl u vlasništvu 58-godišnjakinje. Visina materijalne štete procjenjuje se na oko 2.000 eura. Policijski službenici poduzimaju radnje u cilju pronalaska počinitelja ovog kaznenog djela.

Tijekom noći 6/7. srpnja, u šumi u Čalincu, nepoznati je počinitelj provalio u spremnik goriva radnog stroja u vlasništvu poduzeća za upravljanje šumama te istočio preko 100 litara dizel goriva i udaljio se s mjesta događaja. Materijalna šteta utvrdit će se naknadno. Policijski službenici poduzimaju radnje u cilju pronalaska počinitelja ovog kaznenog djela.

U četvrtak, 6. srpnja, iz otključanog vozila u Varaždinskoj ulici u Cestici, nepoznati je počinitelj otuđio novčanik s dokumentima u vlasništvu 86-godišnjaka. Nakon toga je na bankomatu uporabom bankovne kartice u više navrata podigao novac. Prema izjavi oštećenog, materijalna šteta iznosi preko 2.000 eura. Protiv nepoznatog počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

U subotu, 8. srpnja u jednoj trgovini u Ulici Vinka Međerala u Varaždinu, nepoznati počinitelj je iskoristio zaposlenost i nepažnju zaposlenika, došao do blagajne i originalnim ključem otključao blagajnu te otuđio novac. Visina materijalne štete iznosi nekoliko stotina eura. Policijski službenici poduzimaju radnje u cilju pronalaska počinitelja ovog kaznenog djela.

U vremenu od 24. lipnja do 9. srpnja u Lepoglavi, nepoznati je počinitelj provalio u vikend kuću u vlasništvu 74-godišnjaka, kojom prilikom nije ništa otuđio. Materijalna šteta nastala oštećenjem procjenjuje se na oko 100 eura. Policijski službenici nastavljaju rad na otkrivanju počinitelja ovog kaznenog djela.

U vremenu od 8. do 9. srpnja u Čalincu, nepoznati je počinitelj iz dvorišta obiteljske kuće otuđio bicikl u vlasništvu 20-godišnjaka. visina materijalne štete procjenjuje se na oko 300 eura. Protiv nepoznatog počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

U nedjelju, 9. srpnja u Ludbreškoj ulici u Varaždinu, nepoznati je počinitelj otuđio bicikl u vlasništvu 25-godišnjaka. Visina materijalne štete iznosi 300 eura. Policijski službenici poduzimaju radnje u cilju pronalaska počinitelja ovog kaznenog djela.

Označeno u